Julie blue
Image default
Electronica en Computers

De voordelen van de analoge camera

De voordelen van de analoge camera

De Analoge camera is weer helemaal terug van weggeweest. Het grootste voordeel is dat je met analoog andere kleuren kunt vastleggen als met digitaal. Ook vinden de meeste mensen het eindresultaat een stuk rustiger en fijner. Dit komt doordat de kleurweergave wat subtieler is, want met digitaal wordt er alles aan gedaan om kleuren eruit te laten springen. Daarnaast zie je op analoog beeld ook eerder een schaduw. Als je een oog voor detail hebt dan zie je op analoge foto’s ook veel meer als op de digitale. Daarnaast vinden veel mensen het ook meer karakter hebben. Afhankelijk van de situatie kan het meer romantiek geven bij een bruid, maar ook meer diepte bij iemand die is heengegaan.

Waar let je op bij een analoge camera?

Bij 5top hebben we ook uitgezocht waar je op moet letten als je een analoge camera wil gaan kopen. Het belangrijkste is dan wel het aantal functies dat de camera heeft. Zo is een flits en bij voorkeur eentje die je kunt vervangen een echte must. Deze heb je namelijk vaker nodig als dat je denkt. De grotere merken verkopen deze nog steeds in allerlei soorten en maten. Daarnaast is de timer functie ook een must have. Je kunt hiermee het perfecte plaatje vastleggen en vervolgens er zelf ook nog bij duiken. 

Natuurlijk moet de camera dan wel ergens bovenop staan of op een statief zijn geplaatst. Ook moet je op het klassieke filmrolletje letten. Niet alle modellen zijn meer leverbaar, dus bij voorkeur kun je het beste voor een nieuwe apparaat kiezen. Hier worden de rolletjes de komende jaren nog wel voor gemaakt. Bij de oudere toestellen is dit lang niet meer altijd het geval. Je kunt hier altijd meer informatie voor vragen in de winkel of live chatten met een medewerker op een webshop. Mocht je er niet uitkomen dan kun je het natuurlijk ook gewoon in Google zoeken.