Menu

Hoe je snel van een kater afkomt | Kater tips

januari 8, 2018 - Gezondheid

Als je af en toe iets teveel drinkt dan besteed je regelmatig je zondag aan jouw kater bestrijden, maar wij denken dat dit effectiever kan. Wanneer je deze kater tips gebruikt om jouw kater te bestrijden dan zal je sneller van jouw kater af komen.

Neem een katerpil

De katerpil heeft eigenlijk als doel het voorkomen van een kater, door hem voor het drinken in te nemen, maar wanneer je dit niet gedaan hebt kan hij nog steeds effect hebben. Een katerpil bevat het stofje asparagine, een stofje wat het alcoholafbraakproces versnelt en het bloed zuivert. Alle alcohol die nog in je lichaam zit zal dus versneld worden afgebroken wat alsnog jouw kater bestrijden kan.


Premulon katerpil

Probeer zoveel als mogelijk te slapen

Jouw kater kun je het beste doorheen slapen, wanneer je slaapt kan jouw lichaam namelijk beginnen aan het herstel. Bovendien kun je op die manier door een deel van de kater heen slapen. Misschien heb je verantwoordelijkheden en kun je dus niet zo lang slapen maar probeer zo lang te slapen als je wel tijd voor hebt.

Drink veel water en fruitsap

Alcohol droogt je uit en om dit tegen te gaan kun je natuurlijk het beste water drinken, tik hier dus ook enkele glazen van weg. Maar ook fruitsap is verstandig om te drinken. Fruitsap bevat zoals je waarschijnlijk wel snapt fruitsuikers en vitamines, die zullen jou weer energie geven en bovendien jouw vitaminereserves weer aanvullen. Wanneer alcohol door jouw lever wordt afgebroken worden er ook veel vitamines verbruikt, en een tekort aan vitamines zal je ook voelen.

Drink cola zonder prik

Wanneer je nog lekker misselijk bent dan werkt het om cola te drinken waar de prik al vanaf is, dit drankje zal de maag kalmeren. Door de maag te kalmeren verdwijnt de misselijkheid vrij snel en zal jij je dus meteen een stuk beter voelen.

Neem een koude douche

Een koude douche zorgt ervoor dat de adrenaline in jouw lichaam stijgt, en dat zorgt er dan weer voor dat jij je een stuk energieker en alerter zult voelen. Bovendien ben je meteen helemaal opgefrist. Als je dus iets moet gaan doen om de dag van jouw kater dan is het nemen van een koude douche een goede manier om er weer tegenaan te kunnen.

Met deze kater tips kun jij elke keer jouw kater bestrijden, want daar willen we zo snel als mogelijk van af. Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat je deze tips constant nodig gaat hebben, dan moet je jezelf toch eens gaan afvragen of je wel helemaal goed bezig bent. Maar af en toe wat drinken doen we allemaal weleens, en dan kunnen deze kater tips goed van pas komen.