Julie blue
Mobiliteit

Dit moet je weten over rijden met een scooter in Tilburg

Woon je in Tilburg of kom je hier regelmatig voor je werk of studie? Dan overweeg je misschien om een scooter te kopen. Op deze pagina vertellen we wat jij moet weten om goed voorbereid met een scooter in Tilburg te rijden.

 

Universiteitsstad

In een gemeente met een universiteit kun je ook veel scooters verwachten. Een scooter kopen in een drukke stad maakt je namelijk heel wendbaar terwijl je toch snel door de stad kunt rijden. Naast Tilburgers rijden er ook steeds vaker expats rond op scooters in Tilburg. Ook op e-steps trouwens maar dat is een heel ander verhaal. Wanneer je liever op het fietspad rijdt kun je beter kiezen voor een snorscooter met een snelheid van maximaal 25 km/u. Wanneer je grotere afstanden moet afleggen ligt een bromscooter kopen meer voor de hand.

 

Waar kun je de scooter parkeren?

Je mag een scooter niet parkeren in een fietsenstalling omdat er dan brandgevaar kan zijn. Je kunt tegen betaling een scooter in Tilburg parkeren in de parkeergarage 013 Tivoli. Dit is een bewaakte stalling waar je 1 euro per uur voor moet betalen. Liever een gratis parkeerplaats in de stad? Dat is mogelijk, er zijn momenteel acht locaties waar je gratis jouw tweewieler mag parkeren:

 

 1. Op de Heuvelring
 2. In de Telegraafstraat
 3. Bij de Pathé
 4. Op het Piusplein
 5. Aan de Schouwburgring
 6. Bij de Spoorlaan (bij Stadswinkel Centrum)
 7. Bij de fietsenstalling op het Burgemeester Stekelenburgplein
 8. Bij de Willem II passage

 

Ben je in het bezit van een motorscooter? Dan mag je in Tilburg ook parkeren op de stoep zolang je daarbij niemand hindert. Denk aan voetgangers, rolstoelen en kinderwagens die langskomen. Wanneer het een motor met zijspan betreft mag deze niet op de stoep parkeren.

 

Waar kun je een scooter kopen?

Er zijn verschillende winkels waar je een scooter kunt kopen in Tilburg, uiteraard ben je niet beperkt tot een winkel in deze gemeente. De keuze is online bijvoorbeeld vaak veel groter in webshops, en ze leveren door heel Nederland. Sommige online scooterzaken hebben overigens ook filialen om het assortiment eerst even te bekijken. Overigens valt er niet zo gek veel te zien aan een scooter, en een verkoper is uiteraard niet de meest objectieve adviseur. Let op de feiten, lees de technische specificaties en lees gebruikerservaringen om een goed beeld te vormen van de beste scooter voor gebruik in Tilburg en omgeving.

 

Snel snorren

In 2020 komt er een nieuwe fietsroute bij in Tilburg die tot aan Breda loopt. Daar mag je overheen rijden met een snorscooter die maximaal 25 km/u rijdt, maar niet met een bromscooter die tot 45 km/u kan rijden. Deze fietsroute zal langs de nieuwbouw in de Reeshof lopen, via het Stadsbos013, de universiteit en het centrum. Verder buiten de stad loopt het fietspad langs de weiden richting Rijen en Breda. Let op want naast fietsers zul je ook flink wat wielrenners op deze route tegenkomen.

 

Gevaarlijke fietspaden in Tilburg

Of je nu op de weg rijdt tussen de auto’s of op het fietspad, in beide gevallen moet je opletten bij kruisingen. Hier zijn vijf gevaarlijke fietspaden in de stad:

 

 • De Vijfsprong (de naam geeft al aan waarom deze kruising zo gevaarlijk is).
 • Willem II straat (bij de Willem II passage).
 • Het deel van de Willem II straat tot aan het Pieter Vreedeplein mag er niet gefietst (of gesnort) worden.
 • Dode hoek bij de Heuvelstraat voor de FEBO.
 • Het één en-of tweerichtingsverkeer bij de Burgemeester Brokxlaan.

 

Met andere woorden; let altijd op de medeweggebruikers en niet alleen op de bordjes en strepen op de weg!

https://www.fastfuriousscooters.nl/scooter-kopen/