Julie blue
Image default
Verbouwen

5 creatieve ideeën voor dakbedekking

De voorgevel is het belangrijkste visitekaartje van een huis. Het is met het externe beeld van het huis, dat wij de stijl van het huis in zijn gehele omtrek zullen bepalen, een concretere identiteit biedend wat betreft de decoratieve mogelijkheden die aanwezig zullen zijn in de tuin, de kleuren van de muren en de helling van het dak.

Huizen met steile daken hebben de neiging er gezelliger uit te zien, terwijl huizen met rechte lijnen op hun dak er moderner uitzien. De variatie in de vorm van het dak is een van de belangrijkste kenmerken van het huis in zijn geheel.

Om jouw creativiteit te stimuleren en toch innovatieve manieren aan te moedigen om jouw woning te verfraaien, hebben wij enkele tips en inspiraties voor dakbedekking voorbereid. Bekijk ze!

 

1. Houten dakbedekking

De elegantie van hout is een uitstekende optie voor elke dakbedekking. De realisatie van creatieve oplossingen in dit materiaal geeft schoonheid, creativiteit en elegantie aan de woning. Voor dit gebied kan worden gekozen uit oplossingen met houten tegels, of mogelijkheden die met andere soorten materialen samenwerken.

De keuze van een set holle balken bekleed met een transparant materiaal op de veranda aan de ingang van het huis zorgt voor een perfect aangenaam kader voor elk moment van de dag.

  

2. Groen dak

De duurzaamheid is steeds meer het onderwerp van architectonische vernieuwingen. Aandacht hebben voor de nieuwe mogelijkheden voor het gebruik van materialen die de natuur ten goede komen, is van essentieel belang opdat het onroerend goed een voortdurende waardering heeft voor de lange duur van de jaren.

Groene daken zijn daar een goed voorbeeld van. De groene afdekking is uitstekend geschikt om het vocht dat door regenval wordt geaccumuleerd, binnen de panden te houden en ook om de temperatuur te regelen. Met een groot gazon rondom het huis, geeft de aanwezigheid van de natuur een bijzonder aangename omgeving aan de ruimte.

  

3. Intrekbare dakbedekking

Het intrekbare dak is een uitstekende technologische optie voor binnenruimtes en biedt het comfort dat je gemakkelijk en comfortabel van de klimaatschommelingen kunt genieten. Wie wil er immers niet genieten van de aanwezigheid van de zon, en hoeft daarvoor alleen maar de ruimte op het dak op een praktische manier in te trekken?

De keuze voor intrekbare afdekkingen maakt een perfecte ontspanning mogelijk bij het natuurlijke licht van de dag of, bij het vallen van de avond, zelfs genieten van de sterrenhemel.

  

4. Dak in lichte kleuren

De lichte kleuren voor het dak zijn goede opties, zodat de zonnestralen worden teruggekaatst en dus niet worden geabsorbeerd door het dak en het interieur van het huis. Bovendien geven ze een mooier aanzicht en bieden ze nieuwe mogelijkheden voor kleurcontrasten op de gevels. Het nadeel is de voortdurende behoefte aan reiniging.

Bekijk hier een aantal voorbeelden!

 

5. Hellend dak

Hoe schuiner de dakpannen liggen, hoe gezelliger de woning zal aanvoelen. Het is onder meer om deze reden dat huisjes zeer in trek zijn voor periodes van ontspanning, vooral in landelijke gebieden.

Er moet echter op worden gelet dat de juiste soort tegel wordt gekozen, zodat de helling op de beste manier wordt uitgevoerd. Let altijd op alle specificaties van de materialen die voor de dakconstructie worden gebruikt.