Julie blue
Image default
Woningen

Het aanvragen van een verhuurhypotheek

Een goede verhuurhypotheek is een heel handige hypotheek die je nodig hebt wanneer je van plan bent niet zelf in een woning te gaan wonen, maar een woning te gaan verhuren aan onderhuurders. Je hebt een woning of een pand gekocht en gaat dit geheel of in delen aan onderverhuurders aanbieden. De bedoeling is dus dat je met de aankoop van het pand geld gaat verdienen en daarvoor moet je nog wel eerst een aantal zaken regelen. Je moet hier een verhuurhypotheek voor aanschaffen. Er gelden namelijk andere regels dan wanneer je zelf een woning gaat kopen, waar je ook daadwerkelijk zelf in gaat wonen en wat je niet gaat verhuren. Je moet denken aan verzekeringen die je moet afsluiten wanneer je het pand ten verhuur gaat aanbieden, maar ook belastingen moet je hierbij niet achterwege laten. Daarnaast heb je toestemming nodig van een organisatie om dit te mogen gaan uitvoeren, ook al is het jouw eigen woning die je hebt gekocht. 

Begeleiding

Laat je begeleiden tijdens het aanvragen van een verhuurhypotheek. Zij hebben namelijk een ervaring van meer dan twintig jaar en weten dus goed waar ze het over hebben en wat er allemaal precies moet worden geregeld voordat dit allemaal in zijn werk kan gaan. Er wordt ook met je meegekeken naar het rendement dat je hieruit kan behalen. Je kunt er ook nog voor kiezen om te beleggen in je woonhuis voor de verhuur. Als je hiervoor kiest word je hier uiteraard ook bij geholpen. Het gaat hierom een die moet worden geregeld voor een woonhuis gelegen in Nederland. 

Soorten

Er kan met een verhuurhypotheek worden gekozen voor meerdere vormen van aflossing. Dit kan worden gedaan op een lineaire manier, maar annuïteit is hierin ook mogelijk. Daarnaast kan je ook aflossingsvrij aflossen. Dit gaat dan over maximaal 60% van de marktwaarde van de woning in de verhuurde staat. De rentevormen verschillen van 1 tot en met 20 jaar vast.