Julie blue
Zakelijke dienstverlening

Outplacement via Werkcontact

Personeelsbeleid is een continu proces, waarbij in het spanningsveld tussen strategie en uitvoering vaak elementaire zaken blijven liggen. Regelmatig betreft het projecten waarvoor specialistische kennis noodzakelijk is of waarvoor simpelweg de tijd ontbreekt. Werkcontact in Amsterdam biedt hier uitkomst.

De expertisegebieden van Werkcontact concentreren zich op:

Spoor 2 re-integratie;

Outplacement;

Werving & Selectie.

Werkcontact Amsterdam staat voor professionele ondersteuning op elk vlak van het personeelsbeleid. Met specialistische kennis en jarenlange ervaring. Met een persoonlijke werkwijze die garant staat voor kwaliteitsverbetering en een betere performance van de gehele organisatie. En vooral met oog voor de belangen van zowel opdrachtgevers als medewerkers. Vandaar het motto van Werkcontact: Focussed on Human Capital.

De ruime ervaring en persoonlijke werkwijze van Werkcontact hebben inmiddels bij uiteenlopende opdrachtgevers in de regio Amsterdam tot aansprekende resultaten geleid. Veel over wat ze doen en vooral hoe ze het doen, kunnen ze het beste vertellen in een persoonlijk gesprek. Vooral omdat de vertrouwensrelatie – essentieel voor deze materie – pas echt kan ontstaan in een dialoog.

Werkwijze

Professionaliteit en persoonlijke toewijding staan bij Werkcontact hoog in het vaandel. De werkwijze staat garant voor succes, op korte en op lange termijn.

Intake

In een persoonlijk gesprek worden de verwachtingen en wensen besproken ten aanzien van de opdracht. Tijdens dit gesprek komen niet alleen de inhoudelijke aspecten van de opdracht aan de orde, maar ook de doelstellingen, ontwikkelingen en cultuur van de organisatie. Zo wordt een optimaal beeld van de organisatie en de aard en inhoud van de opdracht verkregen, zodat er vervolgens op zoek gegaan kan worden naar een passende HRM professional.

File search

Direct bij het aanvaarden van de opdracht doet Werkcontact een file search. Werkcontact heeft een actief kandidatenbestand van zo’n 400 (interim) HRM professionals (HR managers, P&O adviseurs en HR consultants).

Vervolgens wordt er een snelle inschatting gemaakt op welke termijn een kandidaat voorgesteld kan worden. Indien nodig plaatst Werkcontact een  functiegerichte advertentie op de website, in de vakbladen en of op diverse online vacaturebanken. Bij voorkeur worden er twee of drie kandidaten aan de opdrachtgever voorgesteld. De opdrachtgever ontvangt een uitgebreide profielschets van de geselecteerde kandidaten met daarin een persoonlijk profiel en een indruk van Werkcontact.

Werkcontact beschikt over de mogelijkheid om online persoonlijkheids-, capaciteiten- en competentietesten uit te voeren. Zo kunnen wij organisaties ondersteunen bij het werving- en selectietraject. Bij exclusieve werving- en selectie opdrachten bieden wij het Werkcontact-assessment als vast onderdeel van onze dienstverlening aan. Dit betekent dat de opdrachtgever een uitgebreide rapportage inzake persoonlijkheid, vaardigheden en competenties de door Werkcontact geselecteerde kandidaat ontvangt.

Zodra alle partijen naar tevredenheid met elkaar aan de slag willen gaan, draagt Werkcontact zorg voor de samenstelling van de opdrachtovereenkomsten, met daarin de gemaakte afspraken tussen opdrachtgever, de (interim) re-integratiedeskundige en Werkcontact.

https://www.outplacementverzekering.nl