Julie blue
Image default
Aanbiedingen

3 verschillende soorten hoeslakens

Er zijn veel verschillende soorten hoeslakens te verkrijgen. Zo zijn ze er in verschillende stoffen, maten en kleuren. Het kiezen van een hoeslaken wordt vaak gekozen aan de hand van je eigen smaak of welke past bij de beddengoed. Maar ook het type matras kan een extra factor zijn in het kiezen van het juiste laken. Er worden namelijk verschillende soorten hoeslakens voor verschillende matrassen gemaakt. In dit artikel zullen er 3 verschillende soorten beschreven staan.

Boxspring laken

Steeds meer mensen gaan over tot de aanschaf van een boxspring matras. Een boxspring betekent letterlijk een box met veren. Aangezien er erg veel soorten boxspring matrassen te verkrijgen zijn worden deze vaak aan de hand van jouw wensen samengesteld. Zo kan je kiezen voor bijvoorbeeld een hard of zacht matras. Kies je een boxspring met een normaal matras kan je kiezen voor een gewoon hoeslaken voor een normaal matras. Als je een gestoffeerd matras kiest kan je het beste een topper of topdek matras kiezen.

Topper hoeslaken

Er zijn genoeg mensen die een topper op hun matras hebben liggen. Door een hoeslaken te gebruiken welke specifiek voor een topper bedoeld is blijft het topmatras van een hoge kwaliteit. Let bij de aanschaf goed op de dikte van je topper, hierdoor kies jij altijd het goede hoeslaken. Zorg er altijd voor dat de hoeken van je topper hoeslaken hoger zijn dan de hoeken van het matras. Zo kan het laken stevig onder het matras vastgemaakt worden waardoor deze niet los zal komen.

Matras hoeslaken

Een strandaard matras hoeslaken is het meest populair hoeslaken. Deze is te verkrijgen in verschillende hoekhoogtes waardoor deze altijd om een matras past. Zo ben je altijd flexibel in het kiezen van het juiste laken. Doordat je erg flexibel bent in het kiezen van een matras hoeslaken kan er ook een gekozen worden voor een kinder ledikant. Door het elastiek in de hoekranden klemt het laken goed vast rond het matras. Daarnaast kan je zelf het materiaal kiezen van het laken.

https://www.cinderella.nl/