Julie blue
Image default
Aanbiedingen

Handige tips zodat jouw houten vloer langer mooi blijft

Een houten vloer is erg prachtig in huis omdat het een natuurlijke uitstraling weerspiegelt. Kies jij ervoor om een houten vloer van een partij als Bebo Parket in jouw huis te plaatsen of heb je er al eentje liggen? Dan is deze blog over het onderhoud van houten vloeren echt iets voor jou. Wij geven namelijk vier handige tips, hoe jij zo lang mogelijk van jouw vloer kunt genieten.

Hout heeft het juiste onderhoud nodig. Het is essentieel om de levensduur van het materiaal te verlengen. Het is bijvoorbeeld nodig om verkleuringen en slijtplekken te voorkomen. Immers is de vloer van 100 % natuurlijk materiaal gemaakt, wat je zult merken in het onderhouden.

De afwerking van de vloer

Elk houtsoort heeft een speciale afwerking. Zo is de ene vloer gelakt en andere zijn misschien geolied. Er zijn ook houten vloeren die in de (boen)was staan. De onderhoudsmethode die je toepast moet dus goed op de afwerking van jouw houten vloer afgestemd worden. Er zijn diverse onderhoudsmiddelen die de vloer mooi houden. Als je een vloer hebt die een geoliede afwerking heeft, dan is een product op basis van olie erg goed geschikt. Dit geldt ook voor een afwerking met was of lak.

Zorg voor een goede onderhoudsroutine

Het is van belang om meteen vanaf het begin goed met het onderhoud om te gaan. Dat wil zeggen dat je een goede routine vindt, om voor je houten vloer te zorgen. Dit zorgt er ook voor dat je er nooit veel werk aan hoeft te besteden. Een wekelijkse of tweewekelijkse schoonmaakbeurt van de vloer is erg verstandig. Door tijdens het dweilen een middel op basis van olie of was te kopen kun je de vloer meteen goed onderhouden. Uiteraard moet je wel rekening houden met de afwerking van de vloer. Daarnaast adviseren wij om de houten vloer (minimaal) een keer per jaar opnieuw in de onderhoudsolie of -was te zetten. Dit zorgt ervoor dat de vloer niet snel slijt.

De juiste schoonmaakmiddelen

Wees daarnaast voorzichtig met schoonmaakmiddeltjes als allesreiniger. Deze werken vaak agressief op het materiaal. Als je toch een keertje iets hebt gemorst, maak het dan schoon met een dweil en schoon water, zonder een schoonmaakmiddel. Daarna zou je de vloer van hout nog een keer kunnen dweilen met een speciaal dweilmiddel.

Voorzie meubels van een viltje

De meeste mensen zullen dit ongetwijfeld als doen, maar het is altijd goed om nog een keer te zeggen. Viltjes onder de poten van het meubilair is echt belangrijk om krassen op je mooie houten vloer te voorkomen. Vooral meubels die snel kunnen verschuiven zoals stoelen, salontafels en de bank zijn het belangrijkst. Zo bespaar je een hoop onderhoudswerk.

 

https://www.beboparket.nl/