Julie blue
Image default
Aanbiedingen

Hoe je een opvallende winkelgevelreclame ontwerpt met lichtbakken

Een opvallende winkelgevelreclame kan je winkel of bedrijf net dat extraatje geven dat het nodig heeft om op te vallen tussen de massa. Het ontwerpen van een aantrekkelijke winkelgevel hoeft helemaal niet moeilijk of duur te zijn. Het gebruik van lichtbakken is een geweldige manier om op te vallen en de aandacht van passanten te trekken. In deze blogpost bekijken we enkele tips en ideeën om een opvallende winkelgevelreclame te ontwerpen met Bosman lichtbakken.

 

1. Maak gebruik van opvallende kleuren en lettertypen

Een effectieve manier om de aandacht van voorbijgangers te trekken is door gebruik te maken van felle kleuren en opvallende lettertypen. Kies een kleurenschema dat past bij de persoonlijkheid van je bedrijf en zorg ervoor dat het goed aansluit bij de kleuren van de rest van je branding. Experimenteer met verschillende lettertypen om erachter te komen wat het beste werkt voor jouw bedrijf en locatie. Een grote, duidelijke tekst is onmisbaar om gezien te worden op afstand. 

 

2. Laat je creativiteit de vrije loop

Het ontwerpen van een aantrekkelijke winkelgevelreclame hoeft niet saai te zijn. Waarom je niet experimenteren met verschillende vormen, maten en lay-outs? Maak gebruik van de ruimte die je hebt en probeer een uniek ontwerp te creëren. Het toepassen van verlichting kan net die aantrekkingskracht leveren die jouw winkel nodig heeft. De mogelijkheden van wat je kunt doen met lichtbakken zijn bijna eindeloos. 

 

3. Houd het simpel

Hoewel het verleidelijk kan zijn om zoveel mogelijk informatie op je winkelgevel te plaatsen, is het belangrijk om het simpel te houden. Het doel van een winkelgevelreclame is om de aandacht van je potentiële klanten te trekken en ze naar binnen te trekken. Gebruik geen complexe of ingewikkelde ontwerpen die de boodschap vertroebelen. Op deze manier riskeer je dat mensen het gehele ontwerp missen. 

 

4. Overweeg verlichting

Lichtbakken zijn misschien wel de meest effectieve manier om op te vallen bij passanten. Door te spelen met designs en verlichting opties die aansluiten bij je branding en wat past bij jouw doelgroep, kun je het juiste effect bereiken. Er zijn veel verschillende verlichtingsopties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor heldere of subtielere verlichting, waardoor de tekst op de gevel goed leesbaar is. Het gebruik van lichtbakken zorgt ervoor dat je gevelreclame de klok rond zichtbaar is.