Julie blue
Image default
Aanbiedingen

Hoe werken vlooienbanden voor honden?

Hoe werken vlooienbanden voor honden?

Oudere halsbanden werken meestal door het gif als een gas af te geven, daarom doden ze alleen vlooien in de nabijheid van de halsband. De nieuwere halsbanden bevatten vlooien- en tekenwerende chemicaliën die continu uit de vlooienband vrijkomen en zich via de natuurlijke oliën van het haar, de vacht en de huid over het huisdier verspreiden. Deze vlooiendodende chemicaliën hechten zich vervolgens aan het haar en de huid en zorgen voor een continue bescherming.

Er is een reeks verschillende vlooienbanden voor honden verkrijgbaar met een variabele doeltreffendheid. De oudere soorten halsbanden bevatten organofosfaten, die bij langdurige blootstelling giftige reacties kunnen veroorzaken bij honden, katten en eventueel mensen. Halsbanden met permethrin zijn ook populair en goedkoop, maar kunnen zeer schadelijk zijn voor katten. Nieuwere en meer geavanceerde halsbanden zijn meestal doeltreffender en veiliger in gebruik. Elke vlooienband kan problematisch zijn als er andere huisdieren in het huishouden zijn en die aan elkaars halsbanden likken of kauwen.

Waarom zou ik een vlooienband voor mijn hond gebruiken?

Vlooienbanden voor honden kunnen nuttig zijn als preventief middel in de strijd tegen vlooien en teken. Ze zijn echter niet geschikt voor elk huisdier in elke situatie. Er zijn momenten waarop vlooien- en tekenhalsbanden voor honden een zeer waardevol hulpmiddel kunnen zijn, vooral voor huisdieren die de meeste tijd buiten doorbrengen. Ze zijn op zichzelf niet de beste bescherming, maar kunnen nuttig zijn in combinatie met andere vlooienbestrijdingsmiddelen, vooral in gebieden waar veel parasieten voorkomen. Zoals bij elk insectenwerend product kunnen er bijwerkingen optreden, hoewel dit onwaarschijnlijk is. Halsbanden tegen vlooien en teken worden steeds veiliger en geavanceerder in de bescherming van uw huisdier tegen deze vervelende parasieten.

Kunnen vlooienbanden door alle honden gedragen worden?

Veel vlooien- en tekenbanden zijn niet geschikt voor oudere, drachtige, zogende teven of zeer jonge pups. Het is essentieel dat u uw dierenarts of een van onze Animal Health Advisors raadpleegt voordat u uw huisdier tegen parasieten behandelt. Dit zal ervoor zorgen dat de beste behandeling voor uw hond wordt gegeven.  Lees voor gebruik altijd het gegevensblad om er zeker van te zijn dat het product geschikt is voor het te behandelen dier.

Is het gevaarlijk dat de chemische stof in mijn huis en gezin terechtkomt?

Het gif in het product bevindt zich rechtstreeks op de seresto vlooienband van de hond en kan daarom afgeven op alles waarmee het in contact komt, inclusief kleine kinderen, andere dieren en uw huiselijke omgeving. Het is belangrijk altijd uw handen te wassen nadat u de hond heeft aangeraakt. Als u dieren of kinderen hebt die altijd in nauw contact met elkaar zijn, kan een andere vorm van vlooienbehandeling meer aangewezen zijn.

Kan ik de vlooien- en tekenband van mijn hond omlaten als ik met hem ga zwemmen?

Vlooien- en tekenhalsbanden zijn vaak waterbestendig, maar ze zijn zelden echt waterdicht en moeten bij het baden worden afgedaan en gaan misschien niet zo lang mee bij honden die vaak in het water zijn, omdat dit de integriteit van het product kan verminderen. Sommige halsbanden mogen niet in waterwegen worden gedragen omdat ze giftig zijn voor vissen en wilde dieren – raadpleeg het gegevensblad.

Hoe moet de halsband worden gedragen?

Het is altijd het beste de richtlijnen van de fabrikant te volgen voor het specifieke product dat u gebruikt. De seresto vlooienband moet strak om de nek van de hond zitten, zodat hij goed contact maakt met de huid en niet kan worden verwijderd. In het algemeen moet u twee vingers onder de halsband kunnen plaatsen. Extra lengte moet worden afgeknipt en weggegooid. Laat honden of kinderen niet spelen met afgeknipte stukken. Controleer regelmatig de pasvorm van de halsband, vooral bij pups in de groei, om er zeker van te zijn dat de halsband niet te strak zit. Halsbanden gaan niet eeuwig mee, en de doeltreffendheid vermindert als de halsband nat wordt. Verwijder en vervang vlooienbanden indien nodig, en controleer uw huisdier op irritatie of haarverlies rond de nek.