Julie blue
Image default
Aanbiedingen

Je vloer beschermen tegen krassen en invloeden van buiten af

Iedereen kent het wel, soms zie je een krasje op je vloer en vraag je je af waar ze vandaan komen. Als je kinderen hebt wil je hun vaker wel eens de schuld geven door bijvoorbeeld speelgoed of andere dingen, maar misschien komt het door voorwerpen die u zelf over de vloer schuift zoals een stoel of tafel. sommige vloeren zijn gevoeliger voor krassen dan andere vloeren. En het ligt natuurlijk ook eraan of u bescherming tegen krassen onder u tafel of stoelen heeft zitten of plakken. Zo heb je handige bescherming zoals stoeldoppen voor een buisframe of andere stoelpoot doppen.

 

Verwijder de krassen zelf uit de vloer

Op internet zul je veel manieren vinden om krassen uit je vloer te halen, dit werkt niet altijd. Wanneer je twijfelt of het niet heeft gewerkt is het verstandig een professional in te huren die er verstand van heeft. Maar om kosten te besparen kun je het altijd zelf proberen. Wanneer je aan de slag gaat dien je wel de juiste techniek bij de juiste vloer toe te passen, zoek dit altijd even op! Een voorbeeld voor een houten vloer: Polijst de kras en de plek rondom de kras met behulp van een schuursponsje. Doe dit tot er een gelijkmatig oppervlak ontstaat. Behandel het gepolijste deel met was, lak of olie. Kies het middel waarmee de houten vloer oorspronkelijk is afgewerkt en waarmee je de vloer onderhoudt.

 

Het schoonmaken van de vloer

Wat ook veel invloed op de staat van je vloer kan hebben is de manier waarop je hem schoonmaakt en met welk schoonmaakmiddel. Niet elke vloer kan tegen elk schoonmaakmiddel, zo moet je geen bijtende stoffen in je schoonmaakmiddel hebben wanneer je een vloer hebt die van natuursteen is gemaakt. Terwijl bij een PVC vloer maakt dit minder uit. Ook kun je een stoomreiniger gebruiken wanneer de vloer erg vies is. Deze stoomreiniger lost het vuil op door middel van hitte en zo kun je het vuil makkelijk verwijderen.

https://stoeldopshop.nl/stoeldoppen-buisframe/