Julie blue
Image default
Aanbiedingen

Kiezen voor de perfecte shutters

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte raamdecoratie voor jou interieur zijn shutters ideaal. Shutters zijn luiken met verstelbare lamellen en verkrijgbaar in een groot assortiment van kleuren, materialen en maten. De lamellen van de shutters zijn kantelbaar waardoor je in één handomdraai de juiste lichtinval en mate van privacy kan bepalen. Hierdoor kan je ’s ochtends genieten van de eerste zonnestralen onder het genot van een kop koffie en later de lamellen sluiten wanneer je lekker op de bank tv wilt kijken. Vanwege het grote assortiment aan shutters kan het soms lastig zijn om de juiste keuze te maken. In dit blog bespreken we een aantal tips die je hiermee kunnen helpen! 

Welke kleur past het best bij jou?

Shutters komen in verschillende kleuren waardoor het lastig kan zijn om te bepalen welke het beste bij jouw woonstijl past. Je kan gaan voor een neutrale kleur zoals wit, zwart, grijs of juist gaan voor een kleur die eruit springt zoals roze, blauw of groen. Wanneer je voor een modern interieur gaat is het vaak verstandig om te kiezen voor een neutrale kleur zoals wit. Als je wilt dat je interieur juist een industriële uitstraling heeft zijn kleuren zoals grijs of zwart een goede keus. 

Grote of kleine shutters?

Shutters zijn toepasbaar voor elk type raam, iedere raamvorm en zelfs als roomdivider of (kast-) deuren uitvoerbaar. Wanneer je de shutters op maat laat maken kan je deze geheel aanpassen naar jou wens. Daarnaast is het ook verstandig om te kijken naar de lamelmaten. Deze zijn er in verschillende breedtes zoals 63, 89 of 114 mm breed. Wanneer je gaat voor een klassieke uitstraling zijn smallere lamellen een goede keuzen maar als modern meer jou ding is passen bredere lamellen hier waarschijnlijk beter bij. 

Houten of kunststoffen shutters? 

Naast kleur en grootte is het materiaal van de shutters iets om rekening mee te houden. Vaak bestaat het materiaal van een shutter uit hout, dit zorgt voor een karakteristieke uitstraling wat goed is toe te passen in veel verschillende interieurs. Daarnaast heb je met hout vaak de keuze in welke kleur hout je wilt wat kan zorgen voor een moderne en natuurlijke uitstraling. Naast hout kan je ook kiezen voor shutters gemaakt van kunststof of aluminium. Het fijne aan deze materialen is dat ze vaak vochtbestendig zijn waardoor je ze goed kan gebruiken in bijvoorbeeld de badkamer of keuken. Daarnaast zijn ze makkelijk schoon te houden en vaak een stuk duurzamer. Ga je voor een industrieel interieur? Dan passen shutters van kunststof of aluminium hier perfect bij! 

Maak elk interieur perfect

Met deze tips hopen we dat je de perfecte shutters kan vinden voor jou interieur. Voor elk interieur zijn er prachtige shutters te vinden!

 

https://www.vaneyckshutters.com/