Julie blue
Image default
Beauty en verzorging

IPL laser behandeling en Microneedling: populaire cosmetische behandelingen

Cosmetische behandelingen worden steeds populairder. Mensen willen er op hun best uitzien en zijn bereid om te investeren in behandelingen die hun huid en uiterlijk verbeteren. Twee veelgevraagde behandelingen bij Van Lennep Kliniek zijn IPL laser behandeling en Microneedling. In dit artikel zullen we meer vertellen over deze twee behandelingen, hoe ze werken en wat u kunt verwachten als u besluit om ze te laten uitvoeren.

IPL laser behandeling

IPL staat voor Intense Pulsed Light, en deze technologie maakt gebruik van hoogenergetisch licht om de huid te behandelen. Bij een IPL laser behandeling worden lichtpulsen gericht op de huid, waarbij het licht wordt geabsorbeerd door pigmenten in de huid, zoals melanine. Dit resulteert in verwarming van het weefsel en beschadiging van de haarzakjes of pigmentvlekken. De beschadigde cellen worden vervolgens door het lichaam op natuurlijke wijze afgebroken en verwijderd.

IPL laser behandelingen worden vaak gebruikt voor het verminderen van pigmentvlekken, het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van roodheid en het verwijderen van ongewenste haargroei. De behandeling is relatief pijnloos en duurt meestal minder dan een uur, afhankelijk van de grootte van het behandelde gebied. Het aantal benodigde behandelingen hangt af van het type en de ernst van het probleem dat u wilt aanpakken.

Microneedling

Microneedling is een behandeling waarbij kleine naalden worden gebruikt om kleine gaatjes in de huid te maken. Dit stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid steviger en gladder wordt. Het proces van Microneedling helpt ook bij het verminderen van littekens, rimpels en fijne lijntjes, terwijl het de algehele uitstraling van de huid verbetert.

Bij een Microneedling behandeling wordt een roller of pen met kleine naalden over de huid gerold. De behandeling is relatief pijnloos en duurt meestal ongeveer 30 minuten. Het aantal benodigde behandelingen hangt af van de ernst van het probleem dat u wilt aanpakken.

Verschillen tussen IPL en Microneedling

IPL en Microneedling zijn beide effectieve behandelingen die verschillende resultaten bieden. Terwijl IPL gericht is op het verminderen van pigmentvlekken, roodheid en ongewenste haargroei, richt Microneedling zich op het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van littekens en rimpels en het stimuleren van collageenproductie.

Hoewel beide behandelingen relatief pijnloos zijn, kan Microneedling soms een licht prikkelend gevoel veroorzaken. IPL kan een lichte branderigheid veroorzaken, maar dit gevoel verdwijnt snel.

 

https://www.vanlennepkliniek.nl/