Julie blue
Image default
Beauty en verzorging

Meld u aan voor de cursus schoonheidsspecialiste

Droomt u er altijd al van om een cursus to schoonheidsspecialiste te volgen? Dan bent u aan het juiste adres. Bij deze opleiding leer je alles over de huid en het lichaam. Zorg ervoor dat jouw klanten weer een mooie en gezonde huid krijgen na de professionele behandelingen. Je helpt jongeren met acné of juist ouderen met het behouden van een gezonde en rimpelvrije uitstraling. Het beroep schoonheidsspecialiste is erg afwisselend en je leert steeds nieuwe mensen kennen. De opleiding bestaat uit verschillende hoofdthema’s en is praktijkgericht. Ga de uitdaging als schoonheidsspecialiste aan!

Inhoud cursus schoonheidsspecialiste

Tijdens de opleiding doe je iedere week mee aan een praktijkles. Hier wordt aandacht besteed aan het analyseren van een gezicht of lichaam en het zoeken naar een bijpassende behandeling. Na het behalen van het diploma als schoonheidsspecialiste, kan je behandelingen geven met verschillende doeleinden. Denk aan voetverzorging, make-up advies of manicurebehandelingen. Jij adviseert jouw klanten met professioneel advies en biedt ze verschillende producten aan. Daarnaast kan je ook beginnen met het vertegenwoordigen van een specifiek cosmeticamerk. Uiteindelijk kan je je eigen praktijk beginnen of werken in een schoonheidssalon, parfumerie of welnesscentrum. Alles is mogelijk als schoonheidsspecialiste.

Informatie cursus schoonheidsspecialiste

De opleiding duurt ongeveer 10 maanden. De theorie wordt online gevolgd en je gaat 24 weken 1 dag per week naar school voor een praktijkles. Naast de praktijk en theorie heb je net als andere studenten huiswerk. De opleiding heeft geen eisen waaraan je moet voldoen maar wel raden wij aan dat je goede beheersing hebt van de Nederlandse taal. Je maakt gebruik van online lesmateriaal en een materialen- en productenset. Bij de cursus schoonheidsspecialiste heb je 4 keer een theorie-examen en 4 keer een praktijkexamen. De praktijkexamens zijn behandeling gelaat, lichaam, hand/voet en het assessment ondernemen.