Beide partijen de dupe van arbeidsconflict

Vaak is het zo dat de relatie tussen werknemer en werkgever er een van respect is. De werknemer luistert en respecteert hetgeen de werkgever van hem of haar vraagt. Meestal gaat dit helemaal goed, maar het kan ook voorkomen dat er wel eens een conflict ontstaat tussen deze twee. Ten eerste is het vervelend voor de werknemer. Hij of zij zal zich na het incident waarschijnlijk schamen. Ook wordt het in de toekomst moeilijker om een normaal gesprek te hebben met de werkgever. Soms is het zelfs zo dat er wordt besloten om de arbeidsovereenkomst te verscheuren. Ook voor de werkgever heeft het nadelen, ook al lijkt dit in eerste instantie misschien niet zo. De baas krijgt steeds meer het gevoel dat zijn of haar vertrouwen in de werknemer is beschadigd.

 

 

Voorkomen is beter dan laten gebeuren

Een ruzie of conflict op de werkvloer is niet leuk om mee te maken. Buiten dit heeft het negen van de tien keer cruciale gevolgen voor de toekomst. Vaak wordt de werknemer ontslagen als gevolg van een arbeidsconflict en dit brengt op zich al voldoende gezeik met zich mee. Ook moet zo’n abrupt ontslag worden beoordeeld door een rechter. Dit zijn allemaal extra kopzorgen. Een rechter gaat kijken of de werknemer in zijn of haar recht staat, dit is meestal het geval in deze situatie. Ex-werknemers hebben dan vaak recht op een WW-uitkering. Zo krijgen ze nog een deel van hun inkomen maandelijks binnen. Er zijn meerdere manieren om een arbeidsconflict op te lossen en daar is ontslag er eigenlijk geen van.

 

Arbeismediation kan de oplossing zijn voor jou

Het is niet zo bekend bij de meeste bedrijven, maar er zijn speciaal getrainde mensen die jou uit deze situatie kunnen redden. Ben jij terecht gekomen of een arbeidsconflict of ken je iemand die wel wat hulp kan gebruiken op dit gebied, dan kun je voor arbeidsmediation kiezen. Arbeidsmediation is het proces wat volgt op een dergelijk conflict. Er wordt geprobeerd om de relatie te redden voor dat dit te laat is. Bedenk of arbeidsmediation jou of iemand anders

https://de-arbeidsmediator.nl/
Tags: ,