Julie blue
Image default
Bedrijven

Eigenaren van een Volkswagen bus T2, Kever of Karmann Ghia kunnen niet zonder Paruzzi

Volkswagen AG is een Duitse autofabrikant. AG is in 1960 aan de naam toegevoegd en staat voor Aktiengesellschaft: naamloze vennootschap in het Duits. Volkswagen werd in 1937 opgericht in de stad Wolfsburg in het oosten van Duitsland. Aan het einde van WOII raakte de fabriek zwaar beschadigd door bombardementen. De stad werd door het Amerikaanse leger overgedragen aan Groot-Brittannië. Aanvankelijk werden in de fabriek Engelse legervoertuigen gerepareerd, maar al snel werd de productie weer opgestart. Het VW hoofkantoor is nog steeds gevestigd in Wolfsburg. Tegenwoordig zijn er VW auto’s, bussen en vrachtwagens.

Klassieke Volkswagens zijn nog steeds erg populair. Zelf sleutelen aan de Kever motor is voor veel VW-bezitters de nummer 1 hobby. Veel van hen kopen onderdelen en onderhoudsproducten standaard bij Paruzzi. Deze online winkel is de officiële Classic VW Supplies dealer in Nederland. Dit betekent dat je bij Paruzzi originele Volkswagen spullen kunt kopen die rechtstreeks uit Wolfburg komen. Een paar voorbeelden:

-rempedaal veren;

-schakelstang koppelingen;

-handremrubbers.

Dit is slechts een willekeurige en kleine greep. Het totale assortiment bestaat uit 40.000 items, zowel voor lucht- als watergekoelde klassieke Volkswagen modellen. Deze collectie heeft Paruzzi uitgebreid met topmerken als EMPI, SSP, 123ignition, Fortluz, AAC en febi. In totaliteit liggen er meer dan een half miljoen parts op voorraad. Het Paruzzi magazijn staat in Yerseke in de Zeeuwse gemeente Reimerswaal. Je kunt Paruzzi bezoeken door je op te geven voor een rondleiding. Ga naar www.paruzzi.com/rondleiding/php en je ziet een overzicht van nog openstaande data. Tijdens de Paruzzi-tour maak je kennis met oprichters Wim de Keijzer en Evert Poelman. Je neemt een kijkje in de winkelruimte, bij de verpakkingsafdeling en de opslag. Het proces dat achter de schermen plaatsvindt als jij iets bestelt, van productie tot verzending, wordt toegelicht. Aan het einde word je getrakteerd op een drankje en een hapje. Een tip: als je op het punt staat iets te bestellen, geef dan aan dat je het op de dag van rondleiden komt ophalen, wel zo handig!

https://www.paruzzi.com/nl/

Gerelateerde artikelen

Het schoonmaakbedrijf in Zaandam houdt je bedrijf schoon

Een airco op wielen verkrijgbaar nu

Thuiswerken in de coronatijd