Julie blue
Image default
Bedrijven

Schakel je een elektricien in? Wij vertellen je met welke kosten je rekening moet houden

Bij het inschakelen van een elektricien zul je je waarschijnlijk al snel druk maken om alle kosten die je gaat maken, een elektricien inschakelen is ook niet het allergoedkoopste. Hier wordt er duidelijk uitgelegd wat voor kosten je zal maken en waar je allemaal rekening mee zou moeten houden.

Het uurloon van een Elektricien

Een kosten wat je vrijwel direct zal tegenkomen is het uurloon van een elektricien, dit rekent een elektricien voor de tijd die hij bij je bezig is. Het uurloon kan ook sterk verschillen tussen alle elektriciens, dit ligt natuurlijk aan de ervaring, opleiding maar ook het bedrijf waar hij werkt. Als hij voor zichzelf werkt zal hij niet heel veel vragen, kies je een elektricien met een klein tot middelgroot bedrijf met meerdere elektriciens in dienst dan zal je ook al wat meer kwijt zijn. Voor een elektricien die alleen werkt of voor een bedrijf zal je ongeveer tussen de 25 en 45 euro per uur kwijt zijn, als je een elektricien inschakelt met een groot bedrijf en veel werknemers dan ben je ongeveer tussen de 45 en 70 euro per uur kwijt. Er zijn ook een aantal elektriciens die tussen de 10 en 25 euro vragen, dit zijn vaak elektriciens zonder certificering, zijn zwartwerkers of het zijn oplichters. Het advies is ook om deze niet in te schakelen omdat je erg kwetsbaar bent en je niet verzekerd bent als er iets fout gaat.

Andere kosten van een Elektricien

Ook kan je kosten verwachten zoals voorrijkosten, dit rekent een elektricien voor de afstand die hij moet afleggen om bij je te komen en ook materiaalkosten kan je verwachten, dit zijn vaak de kosten die je moet betalen voor je nieuwe meterkast.