Julie blue
Image default
Bedrijven

Vragen die u aan een elektricien moet stellen voordat u ze inhuurt

Als het gaat om het inhuren van een elektricien, voor uw elektriciteitswerken thuis, houd er dan rekening mee dat de kosten van een goede elektricien misschien duur zijn, maar het is minder duur dan het inhuren van een slechte. Een amateur-elektricien is in het begin misschien goedkoop, maar misschien moet je later nog meer betalen voor een betere om de fouten van de eerste op te lossen. U moet er dus voor zorgen dat u de eerste keer een gekwalificeerde en bekwame professional inhuurt. Zorg er dus voor dat u de juiste vragen stelt voordat u een elektricien inhuurt. Laten we eens kijken naar enkele van de vragen die u zou moeten stellen aan een potentiële elektricien die u wilt inhuren.

 

Heb je een licentie en verzekering?

Dit is een van de kritische eerste vragen die u een elektricien moet stellen voordat u eraan denkt om ze in te huren. Een gekwalificeerde elektricien moet over de juiste licentie beschikken voordat hij daadwerkelijk elektrisch werk kan doen. Er zijn twee verschillende licentie niveaus die een elektricien kan hebben. Een gezel-elektricien mag alleen elektrische systemen installeren/onderhouden. Terwijl een meester-elektricien minimaal twee jaar ervaring heeft en een licentie heeft om elektrische systemen te installeren, onderhouden en ontwerpen. Een ander ding dat een elektricien moet hebben, ongeacht hun specialiteit, is een verzekering. Elektriciteitswerkzaamheden brengen hoge aansprakelijkheid met zich mee, dus alle partijen hebben passende bescherming nodig. U moet worden beschermd als er iets met uw huishoudelijke apparaten gebeurt terwijl de elektricien in uw huis aan het werk is. Een elektricien die verzekerd is, is aansprakelijk voor eventuele schade.

 

Wat is uw schatting?

Het is essentieel dat u de vraag naar de schatting van de elektricien stelt voordat u hem inhuurt om te voorkomen dat u meer betaalt dan waarvoor u had begroot. Aan de andere kant, zelfs als ze je een basisnummer geven als je erom vraagt, moet je ook met je elektricien praten over hoe ze aan hun nummer zijn gekomen. Is er een aspect van het werk waarvoor meer mankracht of manuren nodig zijn dan normaal? U wilt volledig begrijpen waarom u in rekening wordt gebracht, in plaats van het tegen de nominale waarde te nemen. Een ander ding dat u in dit stadium moet doen, is uitzoeken of het cijfer dat ze verstrekken, incidentele kosten dekt, zoals door gipsplaat gaan om bij de bedrading te komen en deze vervolgens te repareren. Als u dit van tevoren weet, voorkomt u drama als de klus is geklaard en u verwacht dat de elektricien uw muren repareert, omdat u denkt dat de kosten voor het repareren van uw muren bij de schatting zijn opgeteld.