Julie blue
Image default
Energie

Hoe ga je veilig met elektra te werk

Elektra wordt steeds normaler gezien, dat is ook logisch omdat elektra steeds meer gebruikt wordt. Dit zorgt er alleen wel voor dat er niet altijd meer op een verantwoorde manier met elektra om wordt gegaan terwijl elektra nog altijd erg gevaarlijk kan zijn. Met elektra heb je namelijk te maken met hoge spanningen, deze spanningen kan het menselijk lichaam niet verdragen. Door verder te lezen kom je meer te weten over hoe je veilig met elektra om moet gaan, zo voorkom je namelijk echt ongelukken. 

Hoofdschakelaar omzetten

Wanneer je met elektra gaat werken is het belangrijk om altijd als eerste de hoofdschakelaar om te zetten, hiermee schakel je namelijk alle stroom uit. Het is al belangrijk om dit te doen wanneer je een lampje gaat vervangen, een schok krijgen van de elektra is namelijk altijd vervelend en kan ook heel gevaarlijk zijn.

Werk alleen met kennis

De meeste ongelukken met elektra vinden plaats bij amateurs die met elektra aan de slag gaan, wanneer er namelijk fouten worden gemaakt met de elektra is een ongeluk bijna niet te voorkomen. Het is dus belangrijk om te weten wat je doet en wat je gaat doen, daarom is het dus ook niet gek om je van te voren nog een keer extra in te lezen. Wanneer je uiteindelijk geen vertrouwen hebt of je denkt niet genoeg kennis te hebben kun je de elektra werkzaamheden het beste laten verrichten door een elektricien.

Werk met het juiste gereedschap

Wanneer je met elektra gaat werken is het belangrijk dat je dit met het juiste gereedschap doet, hierdoor kun je namelijk beter en veiliger werken. Het gereedschap voor elektra is namelijk geïsoleerd, dit zorgt er dan dus voor dat er geen direct contact is met de elektra. Met dit gereedschap kun je vaak ook nauwkeuriger werken waardoor alles beter is en er ook netter uit ziet.