Julie blue
Image default
Entertainment

Hoe komen muziek bands de Corona door?

Wat ga je doen als je in 2019 minimaal 100 optredens had en in 2020 geen enkel podium ziet. Juist ja, je gaat langs elke evenement organisatie om te vragen of jij en je band kunnen optreden. Voorheen zat iedereen aan je voeten tijdens de optredens en nu lijk je wel een callcenter. Het is een bizarre tijd met bizarre omstandigheden.

 

Vanwege Corona moeten muzikanten zich snel aanpassen. Elke minuut kunnen de maatregelen aangepast worden waardoor een optreden van aankomende dinsdag niet door kan gaan. Of misschien ook wel. Het zijn onzekere tijden waarin de muzikanten ook geraakt worden door de Corona. De grootste inkomstenbron van band zijn optredens. Door economische beperkingen hebben event managers de middelen niet om dezelfde optreden te geven voor 50 man als voor 5.000 man.

 

Op dit moment hebben Noord- en Zuid-Holland code rood gekregen van België en Duitsland. Dat maakt het lastiger voor de artiesten boeken om het land te verlaten en zelfs op te treden.

 

Sommige bands passen hun verdienmodel aan door meer YouTube filmpjes te maken. Anderen zoeken een ‘normale’ baan. Ook zijn er bands die optreden voor een bedrag dat zij voor Corona nooit zouden accepteren. Maar er zijn niet alleen nadelen tijdens deze periode. De creativiteit van de muzikanten kan optimaal benut worden. Nu is er genoeg tijd voor hen om zich op te sluiten in de muziekstudio en zoveel mogelijk nummers creëren. Dit zal een positieve draai geven in een lastige tijd voor de muziekbranche. Ondanks de vermindering van optredens zijn de fans wel constant op zoek naar nieuwe muziek. Dit biedt kansen voor bands om een groter publiek te bereiken. Maar hoe lang kunnen de bands dit volhouden?