Julie blue
Image default
Entertainment

Is silent disco werkelijk ‘silent’?

Silent disco is de nieuwste rage van de 21e eeuw. Het bestaat dan ook nog maar sinds heel recent. Silent disco clubs zijn pas sinds een paar jaar geleden verschenen in Nederland en sinds de eerste verschijning van de clubs zijn overal aan het verschijnen. Natuurlijk zegt de naam ‘silent’ disco, maar hoe stil is dit dan ook werkelijk?

 

Hoezo is het silent?

Silent disco betekent dus dat je naar muziek luistert met een koptelefoon op. De koptelefoons hebben als groot voordeel dat iedereen ook naar zijn of haar eigen muziek kan luisteren. Vaak is er keuze uit tot wel drie kanalen. Daardoor is er voor iedereen wel wat te luisteren. Met koptelefoons heb je natuurlijk ook een voordeel dat het geluid niet over speakers komt. Dat is dan ook de reden dat het silent disco wordt genoemd. De muziek komt namelijk via de koptelefoons, waardoor er veel minder geluid is. Dat is dan ook wat de ‘silent’ in silent disco zet.

 

Hoezo zou het niet stil zijn?

Het klinkt dan natuurlijk dat een silent disco ideaal is als je compleet stil wilt zijn. Dit hoeft alleen niet per se het geval te zijn. Net zoals bij ieder feest heb je namelijk ook andere geluiden van een feestje. Denk aan het praten, het gestamp, gelach, en nog meer van deze luidere geluiden rondom het feest. Het is dus niet geheel ‘silent’. In vergelijking met een gewone disco of feest is het natuurlijk wel nog een stuk stiller. Je kan er niet van uit gaan dat het volledig stil zal zijn, maar stiller dan een normaal feest is het zeker.

 

Silent disco is dus stil omdat er gebruik wordt gemaakt van koptelefoons. Hierdoor is de muziek niet te horen door de hele wijk, maar hoort iedere persoon het vanuit de headset. Het is dan ook erg stil, maar natuurlijk niet geheel geluidloos. Tijdens een feestje wordt er nog steeds gepraat, soms wel eens geschreeuwd, er wordt gedanst en gestampt, of gelachen. Het is dus niet geheel geluidloos. Jouw buren zullen je alsnog wel dankbaarder zijn met een silent disco. Wat heb je namelijk liever: Keiharde muziek, of hier en daar wat gelach?