Julie blue
Image default
Kunst en Kitsch

Huur een vakkundige behanger in vanuit Enschede

Behang ouderwet? Nee joh, het is weer helemaal hip. Het ziet er prachtig uit wanneer er een mooi printje wordt behangen op een muur en de rest in een leuke kleur wordt geschilderd. Je hebt ook eindeloze keuzes met behang, van retro tot fotobehang, van gekleurd behang of met een motiefje of juist een waar kunstwerk op je muur. Het kan allemaal met behang. Maar het behangen zelf is een rottige klus en kost veel tijd. Huur daarom een behanger in, ook in Enschede zijn er vakmensen te vinden.

Wat is behang en welke soorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten behang. De behanger uit Enschede weet hier allemaal raad mee. Je hebt gewoon papieren behang, kunststof behang, glasweefselbehang en vloeibaar behang. Om behang op te plakken is behanglijm nodig, er moet wel gelet worden op het soort behang en de soort lijm. Ook moet eerst de muur kaal zijn, dus al het oude behang moet verwijderd worden. Deze klus kan lang duren, soms gaat het makkelijker dan een andere keer. Het is makkelijker om het behang er nat af te halen. Pak wat lauwwarm water en giet er wat behang afweek bij. Zo kun je de muur nat maken met een spons of plantenspuit, laat het even intrekken en verwijder het behang met een plamuurmes. Je kunt ook bij een bouwmarkt een afstoomapparaat huren, hier kun je behang er ook mee af krijgen.

Tijdens het behangen moet er ook gelet worden op kozijnen, radiatoren, hoeken en schakelaars. Wil je hier niet zelf aan beginnen en laat je het liever doen? In Enschede kun je voor het beste resultaat een behanger inhuren. Zij hebben jarenlange ervaring en hebben deze klus op een snelle en betaalbare manier zo afgerond. Dat scheelt weer een hoop moeite en stress.