Julie blue
Image default
Sport

Hoe lang duurt het herstel van een tennisarm?

Een tennisarm is een blessure die vaak voorkomt bij mensen die tennis spelen. Maar ook andere activiteiten kunnen leiden tot het ontstaan van deze blessure. In dit blog leest u alles over de tennisarm: hoe ontstaat hij, hoe een tennisarm behandelen en welke factoren bepalen de herstelperiode?

Wat is het?

De tennisarm is een ontsteking van de pezen of het weefsel rondom de elleboog. De tennisarm komt het meest voor bij mensen die tennis spelen, maar ook andere activiteiten kunnen leiden tot het ontstaan van deze blessure. Denk bijvoorbeeld aan :

– het gebruik van een computermuis;

– het schilderen;

– het tuinieren.

Ook kunnen mensen die weinig bewegen last krijgen van een tennisarm. Dit komt omdat de spieren en pezen dan minder soepel zijn.

De tennisarm is dus niet altijd het gevolg van te veel tennis of andere activiteit, maar soms ook van te weinig beweging. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij de tennisarm behandelen.

Symptomen van een tennisarm

De tennisarm geeft pijn aan de binnen- of buitenkant van de elleboog. Soms is de pijn ook voelbaar in de onderarm of in de schouder. De pijn wordt vaak erger bij bepaalde activiteiten, zoals: het tillen van voorwerpen, het wassen van het haar, het openmaken van een fles wijn. De tennisarm kan ook leiden tot stijfheid en krachtverlies in de arm. In sommige gevallen is de tennisarm pijnlijk, maar geeft hij geen klachten. Dit noemt men asymptomatische tennisarm.

De tennisarm is een aandoening waarbij de pijn voornamelijk aan de binnen- of buitenkant van de elleboog wordt gevoeld. Soms is de pijn ook voelbaar in de onderarm of in de schouder. De tennisarm kan ook leiden tot stijfheid en krachtverlies in de arm. Wil je snel van de tennisarm af zijn of deze zo goed mogelijk behandelen? Ga dan naar een chiropractor of fysio.