Offroad steppen met een cross step  

Steppen is een sport die al jaren in populariteit toeneemt. Mensen pakken steeds liever de step in plaats van bijvoorbeeld een fiets of de hardloopschoenen en dat komt omdat steppen een hoop positieve effecten heeft op de gezondheid van het lichaam. Daarnaast is het natuurlijk gewoon hartstikke leuk om te doen en ook voor de avonturiers onder ons. Met een Cross step kun je namelijk ook gewoon van de paden af steppen wanneer je een ritje door het bos maakt. Dat komt door verschillende eigenschappen die de cross road steps in ons assortiment hebben. Mocht je enthousiast worden neem dan gauw een kijkje tussen de steps.

Wat is een cross step?

Een cross step is dus een step die geschikt is voor ruwere terreinen dan een gewone step. Steppen is natuurlijk een activiteit die iedereen leuk kan vinden, maar op hun eigen manier en daarom zijn er dus ook zoveel verschillende steps om er voor te zorgen dat er een step is die bij ieders wensen en eisen past. Een cross step kan dus een step zijn waar jij naar zoekt. De reden hiervoor is dat mensen meer avontuur willen dan een rondje steppen door het dorp of de stad. Met een cross step is dit namelijk mogelijk.

Eigenschappen van de cross step

De cross steps in ons assortiment zijn namelijk een stuk sterker dan andere steps. Dat komt door de manier waarop ze gebouwd zijn en de vering die ze hebben. Deze steps zijn er voor om tegen een stootje te kunnen wanneer je een ritje door de bossen maakt of over een ander ruig terrein. Ook zijn de banden van de steps dikker. Hierdoor gaat het veel makkelijker over de ruigere terreinen dan wanneer je een step gebruikt die geschikt is voor snelheid met veel dunnere banden. Als laatst zijn ook de remmen van de cross steps anders dan remmen van andere steps. De remmen zijn namelijk sterker om ook te kunnen remmen op andere terreinen.

Tot slot

Steppen is dus voor iedereen leuk, maar wanneer je op zoek wil naar meer avontuur, kun je het beste kiezen voor een cross step. Hiermee kun je, zoals de naam al doet vermoeden, crossen over alle paden die je maar leuk vindt zonder dat de step hierdoor kapot gaat. De step is namelijk speciaal hiervoor gemaakt en kan het allemaal prima handelen.

https://stepsonline.nl/product-categorie/cross-steps/