Julie blue
Image default
Vervoer en transport

Veelvoorkomende problemen van een scooter

Motorrijden, motorrijden of scooter rijden is heel anders dan autorijden. Het betekent dat uw fiets zijn eigen problemen zal hebben. Het is belangrijk om te weten wat de meest voorkomende problemen zijn. Je kunt nog steeds nieuwe technieken leren, of je nu nieuw bent op scooters of al jaren rijdt. Het vermijden van onderhoud service of het bellen van een professionele scooterfixer kan de fiets misbruiken. Het zal gevolgen hebben op lange termijn. Sommige storingen zijn buiten de controle van de rijder. De meeste zijn echter het gevolg van verwaarlozing, ongeacht hoe goed de motorfiets is onderhouden. Als u de onderstaande tips volgt, vergroot u uw kansen om op een scooter te rijden met weinig of geen pech.

Roest in de brandstoftank en vacuumlekken

Roest is een typisch probleem op oudere scooters en kan bijna overal voorkomen. Het kan voor complicaties zorgen als u uw fiets voor langere tijd met een halfvolle tank achterlaat. De kans is groter dat dit gebeurt als u geparkeerd staat in een gebied met veel vochtigheid. De eenvoudigste methode om dit te vermijden, is door uw tank het grootste deel van de tijd vol te houden. Zeker als u van plan bent uw fiets voor langere tijd te stallen. Een ander probleem zijn de carburateurs die een lucht/brandstofmengsel produceren voor optimale prestaties. Meestal gaat er extra lucht naar binnen en ontstaat er een vacuüm lek. Het komt meestal voor rond de carburateur houder. Het is van vitaal belang om het regelmatig te inspecteren, omdat de rubberen afdichting na verloop van tijd kan uitdrogen en verzwakken. Lekkages worden vaak verkeerd gediagnosticeerd. Maar als u onregelmatig stationair draaien of stroomverlies ervaart, is het de moeite waard om dit te onderzoeken.

Motorolie lekkage en versleten banden

Een olie lek uit de motor is een ander veelvoorkomend probleem waarmee u te maken kunt krijgen. Een defecte pakking op het carter of de cilinderkop kan dit veroorzaken. Als u niet zeker weet waar het probleem zit, is het van vitaal belang om de juiste diagnose te stellen. Een olieaftapplug kan in ongeveer 15 minuten worden vervangen. Maar de cilinderkoppakking is moeilijker te vervangen omdat hiervoor de motor moet worden gedemonteerd. De laatste veelvoorkomende problemen waarmee u te maken kunt krijgen, zijn de oude scooterbanden. Versleten banden vormen een groot gevaar op tweewielige motorfietsen. Misschien zelfs meer dan bij auto’s. Nieuwe banden zijn veel duurzamer dan oudere. Het is essentieel om het loopvlak regelmatig te controleren en wielen te vervangen die versleten of beschadigd lijken te zijn.