Julie blue
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies je de juiste kleur voor je raamdecoratie?

Ben je een risiconemer op het gebied van inrichting? Een kleur voor je raambekleding kiezen die goed is kan een van de leukste en tegelijk moeilijkste beslissingen zijn die je zult nemen bij het winkelen voor raamdecoratie. Moet je iets neutraals kiezen of een risico nemen met een trendy patroon dat over een paar jaar gedateerd kan zijn? 

Maak je geen zorgen meer! We hebben een aantal tips om je te helpen een kleur voor je raambekleding te kiezen waar je nog jaren van zult houden.

Stem af op je ramen of lijstwerk

Een veilige strategie waar velen op leunen, is het afstemmen van jaloezieën of rolgordijnen op de kleur van de ramen. Omdat de meeste sierlijsten wit of gebroken wit zijn, kun je niet fout gaan met deze neutrale look, en je zult gegarandeerd niet botsen met andere inrichtingen. Kies deze optie als je niet wilt dat je ramen het middelpunt van de kamer zijn.

Match met je muurkleur

Jaloezieën afstemmen op je muurkleur is nog steeds veilig, maar maakt iets meer een stijlstatement. Matchende kleuren zijn enorm in de mode, en dit is een gemakkelijke manier om de trend te omarmen. Als alternatief kun je ook een paar tinten lichter gaan dan je muurkleur voor een samenhangende look die niet te zwaar aanvoelt zoals witte jaloezieën.

Pas bij vloeren of andere bestaande inrichtingen

Heb je prachtige houten vloeren, vloerbedekking of kasten? Raambekleding afstemmen op andere afwerkingen of meubels is een mooie manier om natuurlijke houttinten naar je ramen te brengen. Houten raamdecoratie zoals houten jaloezieën en zelfs kunststof houten jaloezieën hebben een ruime keuze aan natuurlijke kleuren en vlekken die bij elke inrichtingsstijl kunnen passen.

Bij stoffen raambekleding kun je de materialen ook afstemmen op accessoires zoals kussens, boeken, vloerkleden of accentstoelen om die kleuren te laten knallen. Je kunt ook proberen om een favoriet vloerkleed of stoffen bank te matchen met een mooie rolgordijn of gordijn.

Kies een contrasterende kleur

In een witte of neutrale kamer maakt een gedurfde kleur echt een statement en bindt de kamer samen. Deze contrastrijke look werkt echter net zo goed met neutralen als met effen kleuren. Een houten rolgordijn in een donkere beits of een modern zwart rolluik in een verder lichte kamer maakt een statement, terwijl het toch klassiek aanvoelt.

https://www.raamdecoratie.com