Julie blue
Image default
Dienstverlening

De geboorte tens wordt steeds vaker gebruikt tijdens de bevalling

TENS, of Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie, is een niet-invasieve methode van pijnbestrijding die vaak wordt gebruikt tijdens de bevalling. Hierbij wordt een klein apparaatje gebruikt dat elektrische impulsen door de huid stuurt om de zenuwvezels te stimuleren, waardoor het pijngevoel afneemt. TENS-apparaten zijn meestal draagbaar en worden door de gebruiker bediend, zodat deze de intensiteit en frequentie van de elektrische impulsen naar behoefte kan aanpassen.

Er zijn verschillende soorten TENS apparaten beschikbaar, elk met zijn eigen specifieke kenmerken en functies. Sommige apparaten zijn speciaal ontworpen voor gebruik tijdens de bevalling, terwijl andere bedoeld zijn voor gebruik bij andere vormen van pijnbestrijding, zoals chronische pijn of postoperatieve pijn. MaMMaTENS verhuurt en verkoopt tens apparaten voor gebruik tijdens de bevalling, deze apparaten worden ook wel geboorte tens genoemd.

TENS-apparaten worden beschouwd als een veilige en effectieve vorm van pijnbestrijding voor vrouwen tijdens de bevalling. Het is aangetoond dat ze bijzonder effectief zijn bij het verminderen van het pijngevoel in de onderrug en het heiligbeen, gebieden die tijdens de bevalling vaak voor ongemak zorgen. Bovendien is aangetoond dat TENS-apparaten een positieve invloed hebben op de algehele ervaring van de bevalling, door de angst te verminderen en het gevoel van controle en zelfredzaamheid te vergroten.

Veilig in te zetten in combinatie met andere middelen

Een van de voordelen van TENS is dat het kan worden gebruikt in combinatie met andere vormen van pijnbestrijding, zoals epidurale of verdovende middelen, voor een uitgebreidere aanpak van pijnbestrijding. TENS-apparaten kunnen ook worden gebruikt als alternatief voor meer invasieve vormen van pijnbestrijding, zoals epidurale behandelingen, voor vrouwen die de voorkeur geven aan een meer natuurlijke benadering van de bevalling.

Het is belangrijk op te merken dat TENS niet voor iedereen geschikt is. Vrouwen met bepaalde medische aandoeningen, zoals hartproblemen of een voorgeschiedenis van aanvallen, mogen geen TENS gebruiken tijdens de bevalling. Vrouwen die een thuisbevalling of een bevalling in een geboortecentrum plannen, vinden TENS-apparaten misschien handiger omdat ze in verschillende omstandigheden kunnen worden gebruikt.

Kortom, tens bij bevalling is een niet-invasieve, veilige en effectieve manier van pijnbestrijding. Het kan worden gebruikt in combinatie met andere vormen van pijnbestrijding en het kan ook een alternatief zijn voor vrouwen die de voorkeur geven aan een meer natuurlijke benadering van de bevalling. Vrouwen moeten met hun zorgverleners overleggen of TENS voor hen een geschikte optie is tijdens de bevalling.

https://mammatens.nl/