Julie blue
Image default
Dienstverlening

Een professionele kliniek voor zwangerschapsafbrekingen

Abortusklinieken Haarlem & Amsterdam zijn er voor alle meisjes en vrouwen die ongewenst zwanger zijn geraakt. De samenwerking tussen Beahuis & Bloemenhovekliniek in Haarlem en de Abortuskliniek in Amsterdam is tot stand gekomen om in deze omgeving informatie, behandeling en nazorg op het gebied van zwangerschapsafbreking zo goed mogelijk aan te bieden.

Hulp bij ongewenste zwangerschap

Specifiek gaat het om zwangerschappen in het eerste en twee trimester, oftewel tot 22 weken zwangerschap. De artsen en verpleegkundigen hebben jarenlange ervaring en ze bezitten de juiste diploma’s. De hulp die geboden wordt is korte termijn gericht. Tegelijkertijd streven de behandelaars ernaar nieuwe, ongewenste zwangerschappen in de toekomst te voorkomen.

Lid van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Abortusklinieken Haarlem & Amsterdam zijn lid van de NVZ, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. In deze organisatie worden de collectieve belangen behartigt van Nederlandse ziekenhuizen en andere instellingen die medisch-specialistische zorg aanbieden. De klinieken stonden aan de wieg van de FIAPAC, Europese federatie van medewerkers in de abortushulpverlening en contraceptie. Het team van Abortusklinieken Haarlem & Amsterdam wordt op jaarlijkse basis bijgeschoold. Iedereen die er werkt, is op de hoogte van de laatste inzichten en de nieuwste methoden qua abortus en de abortuspil. Iedere behandeling verloopt van A tot Z uiterst veilig en vertrouwd.

Overtijdbehandeling

Voor de overtijdbehandeling is geen verwijzing nodig. Er zijn in dit geval twee opties: abortuspil en zuigcurettage. Vanaf 6 weken + 2 dagen na de eerste dag van de laatste menstruatie geldt een verwijsverplichting. De verplichte minimale bedenkperiode – die inging op de dag van het eerste gesprek met een arts en minstens 5 dagen duurde – geldt niet meer per 1 januari 2023. Ben je zeker over de abortus, dan kun dus direct een afspraak maken bij de kliniek. Wachtrijen zijn er in de regel niet; ga ervan uit dat je op zeer korte termijn bij Abortusklinieken Haarlem & Amsterdam terecht kunt.

https://www.bloemenhove.nl/