Julie blue
Image default
Dienstverlening

De oorzaak van een stroomstoring ontdekken in 5 stappen

Een stroomstoring is nooit fijn om te hebben, omdat er tegenwoordig zoveel gebruik wordt gemaakt van stroom ga je het ook echt missen. Het is dus belangrijk dat een stroomstoring zo snel mogelijk wordt opgelost, maar voor elke oplossing is wel een oorzaak nodig. Bij een stroomstoring kunnen er dan ook verschillende oorzaken zijn, in de volgende stappen wordt uitgelegd hoe je achter de oorzaak van een stroomstoring kunt komen. 

Is er ergens anders wel stroom?

Een stroomstoring kan op ieder moment van de dag gebeuren, het kan dus klaarlichte dag zijn maar ook midden in de nacht. Wanneer de stroomstoring op klaarlichte dag plaatsvindt is het handig om bij de buren of iemand anders in de straat te gaan kijken of daar stroom is. Wanneer het buiten donkere is kun je gaan kijken naar de lantaarnpalen, wanneer deze het ook niet doen kan het zijn dat er een probleem zit binnen het buurtnet. 

Schakel alle groepen uit

Om verder te gaan zoeken naar de oorzaak moet je alle groepen in de groepenkast uitschakelen, dit doe je door de schakelaars om te zetten. Het is belangrijk dat je nooit met een schroevendraaier te werk gaat. 

Schakel de aardlekschakelaar in

Nadat je alle groepen hebt uitgeschakeld is het belangrijk om de aardlekschakelaar weer in te schakelen, als dit niet lukt moet je een elektricien bellen. Elektricien Den Bosch staat altijd klaar om stroomstoringen op te lossen. 

Koppel alle stekkers los

Nadat de aardlekschakelaar weer is ingeschakeld moet je alle stekkers uit het stopcontact halen, je gaat hierbij dan uitzoeken welke stekker de storing veroorzaakt.

Groepen inschakelen

Als laatst ga je alle groepen weer inschakelen, wanneer de aardlekschakelaar gewoon aan blijft komt de storing door een apparaat. Om te kijken welk apparaat het is ga je alle apparaten weer aansluiten, dit doe je per groep. Wanneer de aardlekschakelaar uitgaat weet je welk apparaat de storing veroorzaakt.