Julie blue
Hobby en vrije tijd

De stofmarkt

De stoffenmarkt is ideaal als je op zoek bent naar stoffen om lekker creatief mee bezig te zijn. Op de stoffenmarkt is er altijd wel een leuke en mooie stof te vinden. Wil je een warme wollige stof of juist een wat koelere luchtdoorlatende stof de stofmarkt in Nederland, Duitsland of België is de ideale plek om lekker rond te neuzen.

Stofmarkten in Nederland

In Nederland zijn op veel plekken stofmarkten te vinden. Onder andere de steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Amersfoort en Maastricht aandoet. Van maart tot juli kun je hier terecht voor een ruim scala aan stoffen, wol en benodigdheden voor textielbewerking. Natuurlijk zul je ook op normale markten een stoffenkraam tegen komen . Ook zou je een kijkje kunnen nemen in Goes, Utrecht en Gouda. In april komt ook in Nederland het Stoffencircus deze doet Nijmegen aan.

Stofmarkten in Duitsland

In naburig Duitsland worden er stofmarkten georganiseerd in onder andere Hannover, Oberhausen, Koblenz, Bremen en Frankfurt Am Main. De markt is in februari begonnen aan haar tocht door Duitsland welke tot juli zal duren. Wil je het kopen van jou ideale stof combineren met een bezoek aan Duitsland dan is het zeker aan te raden de markt aan te doen. Of ga naar Viersen, Essen Werden en Leipzig tot einde april. Het Stoffencircus komt dit jaar in Achen en Solingen beide in April daarna gaat het onder andere naar Bremerhaven, Emden en Hagen.

Stofmarkten in België

Bij onze zuiderburen kun je naar hart en lust stoffen bekijken en uitzoeken in Mechelen, Namen, Luik en Bergen. Ook het Stoffencircus is te vinden in België en doet Beveren-Waas, Brugge, Gent en Thurnhout aan.