Julie blue
Image default
Toerisme

Vakantie met kinderen in Bulgarije – wat u moet weten?

vakantiehuisje aan zee goedkoop

Vakantie in dit land kan een ideale optie worden genoemd voor gezinnen met kinderen. Persoonlijk waren wij hiervan overtuigd vanuit onze eigen ervaring en ontdekten een aantal voordelen:

Gunstige ligging van resorts in Bulgarije

Spreek af dat de lengte van het pad naar de rustplaats van groot belang is als je er met een klein kind naartoe reist. De vlucht naar de Bulgaarse luchthaven Burgas duurt bijvoorbeeld slechts drie uur – onze baby van zes maanden oud nam zo’n vlucht rustig en zonder problemen.

Mild klimaat

De zomers in Bulgarije zijn warm, maar niet ondraaglijk heet, zoals in Egypte of Tunesië. De gemiddelde temperatuur in juli in onze favoriete badplaats Pomorie is bijvoorbeeld 23,5 graden – ideaal voor noorderlingen. De watertemperatuur is ook comfortabel. Daarom verloopt de acclimatisatieperiode gemakkelijk, zonder temperatuursprongen en keelpijn.

Aanvaardbare prijzen

De prijzen voor accommodatie, eten en entertainment in Bulgarije zijn aanzienlijk lager dan in de meeste andere populaire resorts. Dit verschil is vooral merkbaar als u een groot gezin heeft.

Specialisatie in kinderrecreatie

Kinderen zijn erg dol op in Bulgarije en er is een heel netwerk van verschillende soorten amusement gecreëerd voor gezinnen met baby’s. De zachte zandstranden zonder stenen en de ondiepe diepte van de zee lijken speciaal te zijn gemaakt voor kinderrecreatie. Warm, zacht zeewater nodigt kinderen uit om langer te spetteren, en golfbrekers beschermen hen tegen gevaarlijk grote golven.

Welk resort kiezen?

Een aantal vakantieoorden zijn gelijkmatig verspreid langs de Bulgaarse kust – Golden Sands, Albena, Sozopol, Nessebar, Burgas, Pomorie, Sunny Beach. Welke stad je kiest, is een privéaangelegenheid. Het hangt allemaal af van wat u van uw vakantie verwacht. We hebben voor onszelf besloten dat in ons geval Pomorie de ideale optie is.

Pomorie is een klein stadje gelegen op een in zee uitgesneden schiereiland, gescheiden van de grote kust door een smalle strook land. Naast de zee wordt de stad aan de oostkant gewassen door het water van de monding van de Burgas en geneeskrachtige modderbronnen.

We werden door verschillende punten tot Pomorie aangetrokken:

Voordelige huisvesting. Voor een zeer schappelijke prijs huurt u een huis of een kamer van particuliere eigenaren. Een groot aantal sanatoria biedt ook een ruime keuze – u kunt ontspanning combineren met verbetering van de gezondheid. Voor degenen die dat wensen zijn er hotels en pensions, waarvan de prijzen voor accommodatie ook aangenaam zijn.

Modder springt. Wij zijn gelukkig nergens ziek van, maar voorkomen kan nooit kwaad.

Het brede en langzaam aflopende zandstrand is een paradijs voor kinderen om te spelen. Vanwege de golfbrekers komen te grote golven niet voor, zelfs niet bij winderig weer, en zijn we kalm voor het kind

Over entertainment

Entertainment in Bulgaarse resorts is een apart prachtig onderwerp. Wat zijn de enige mini-waterparken! Kleine glijbanen zijn alleen geschikt voor kinderen vanaf anderhalf jaar – uw kind zal zich zeker niet vervelen! Naast waterparken heeft het resort pretparken en diverse attracties. En voor oudere kinderen is er zo’n dienst als een kindertatoeage – trouwens, heel mooie “tatoeages” worden verkregen.

Wat betreft de vakantie voor volwassenen, in Pomorie zijn er verschillende prachtige momenten. Een daarvan is de aanwezigheid van de grootste wijnkelder van Bulgarije. En daardoor goedkope en smakelijke wijn en cognac. Zout wordt ook gewonnen op het Pomorie-meer en als je wilt, kun je de zoutfabriek en het zoutmuseum bezoeken.

De stad zelf zal interessant zijn voor liefhebbers van de oudheid. Pomorie is een dorp met een lange geschiedenis. Het werd gesticht door de Thraciërs, daarna woonden de Grieken er vele eeuwen, en de stad werd pas ongeveer tweehonderd jaar geleden echt Bulgaars. Oude architectuur en talrijke musea zullen liefhebbers van de oudheid interesseren.

Tot slot zal ik zeggen – mama’s en papa’s, in Bulgarije kun je volledig ontspannen, zelfs met een baby. Het belangrijkste is om van tevoren over alles na te denken, zorgvuldig te verzamelen en op te laden met een positieve instelling. Onvoorziene omstandigheden zullen er natuurlijk zijn (en waar zonder). Maar als je je goed voorbereidt en rekening houdt met alle nuances, krijg je een volledige en verfrissende rust.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html