Julie blue
Image default
Dienstverlening

Mediation door Scheiden Zonder Zorgen

Als je een benadeelde partij bent die actie wil ondernemen en een geschil wil oplossen tijdens een scheiding, kan Scheiden Zonder Zorgen een prettige uitkomst bieden. Mediation is een relatief nieuwe vorm van geschillenbeslechting, maar wint aan kracht naarmate steeds meer mensen die in scheiding liggen, de voordelen ervan inzien. Je schakelt een onafhankelijke partij in, die alle aspecten tijdens een scheiding aan bod laat komen. Hierdoor weet je zeker dat een scheiding zo vlekkeloos en zo aangenaam mogelijk kan verlopen. Want laten we eerlijk zijn, tijdens deze periode in je leven kunnen de emoties behoorlijk hoog oplopen.

 

Wat is bemiddeling en wat voor voordelen ga je ervaren?

Bemiddeling is een vorm van alternatieve geschillenbeslechting die altijd flexibel, vrijwillig en vertrouwelijk is. Een neutrale derde partij – een ‘bemiddelaar’ – helpt beide partijen om tijdens een scheiding hun geschillen buiten de rechtbank op te lossen door een discussie te faciliteren. De speciaal opgeleide mediator kiest geen partij en neemt geen beslissing. In plaats daarvan werkt de mediator samen met beide partijen, samen of afzonderlijk, om tot een onderhandelde schikking te komen.

Hoewel bemiddeling juridisch niet bindend is, kan een definitieve overeenkomst tussen de twee partijen, bereikt tijdens bemiddeling, op dezelfde manier worden afgedwongen als elk ander contract. Als een onderhandelde schikking niet kan worden bereikt door middel van bemiddeling, kunnen de partijen nog steeds een geschillenbeslechting zoeken via arbitrage of procesvoering.

 

De voordelen van scheidingsmediation

Omgaan met familiegeschillen tijdens een scheiding is een erg lastige taak, maar bemiddeling door Scheiden Zonder Zorgen kan effectief zijn om een gespannen en vaak emotionele situatie op te lossen. Meer weten over wat voor mogelijkheden er allemaal zijn in jouw situatie? Neem dan even contact op door te bellen of vul het formulier op de website in.