Julie blue
Image default
Kinderen

Hoe houd je een pasgeboren baby vast tijden borstvoeding?

Er zijn verschillende manieren om een pasgeboren baby vast te houden tijdens het geven van borstvoeding, en het is belangrijk om erachter te komen wat het beste werkt voor je en je baby. Hoewel de meeste moeders er de voorkeur aan geven om hun baby’s op hun buik te voeden, zijn er een aantal posities die je kunnen helpen je kind te voeden. De beste positie om te gebruiken is de “U” hold. Deze positie houdt in dat je je handen onder de borst plaatst met je wijsvinger en duim op het buitenoppervlak. Til de baby vervolgens voorzichtig op naar je borst. Deze positie kan worden gebruikt voor zowel voeden als boeren.

Wanneer je borstvoeding geeft, gebruik dan je rechterhand om het hoofd van de baby te ondersteunen. Je kunt dan je wijsvinger op de rug van je hand laten rusten om het hoofd te ondersteunen. Gebruik vervolgens je andere arm om de borst vast te houden. Je handpalm moet zo worden geplaatst dat het hoofd en de nek van de baby worden ondersteund. Je moet een kussen onder de schouder van de baby leggen om ze op te tillen tot het niveau van je tepel.

De wiegpositie is de meest traditionele borstvoedingsgreep en veel nieuwe moeders gebruiken het hun eerste paar keer. Het gaat om het plaatsen van je arm in de kromming van je elleboog en het plaatsen van het hoofd van de baby op je elleboog. Je andere hand zal het broekje van je baby ondersteunen. Deze positie kan je helpen de mond naar de borst te leiden zonder druk uit te oefenen op de maag. En als je pasgeborene een keizersnede heeft, kan dit druk op de buik veroorzaken.

Bij het vasthouden van een pasgeboren baby tijdens het geven van borstvoeding, is het belangrijk om zijn hoofd met beide handen te ondersteunen. Je armen en handen kunnen helpen de rug van de baby te ondersteunen. Zorg ervoor dat je handen ter hoogte van de borst zijn voor een comfortabele vergrendeling. Het hoofd en de schouder van de baby moeten zo dicht mogelijk bij de borst van de jouwe liggen. Als je pasgeborene moeite heeft om zijn mond naar de borst te leiden, probeer dan de baby rechtop te plaatsen. Als dit te moeilijk is, plaats de pasgeborene dan op je schoot of onder een stoel om te voorkomen dat je schouders ertegen drukken.

Het is belangrijk om te onthouden dat dit geen rocket science is. Het is belangrijk om de nek en het hoofd van je baby recht te houden en ervoor te zorgen dat je handpalm zijn hoofd ondersteunt. Bij het geven van borstvoeding is het belangrijk om een comfortabele positie voor de moeder te hebben om ongemakken te voorkomen. Als je borstvoeding geeft in een ziekenhuis, kan de positie druk op de buik veroorzaken. Daarom is het zo belangrijk om comfortabel te zitten en je nek en billen te ondersteunen terwijl je je baby vasthoudt.

Lees ook ons artikel over anticonceptie na de bevalling