Julie blue
Image default
Onderwijs

Op zoek naar een interessante taalcursus? Lees je in!

Er zijn veel mensen die hun wereld willen verrijken door het aanleren van een nieuwe taal. Misschien is het voor het maken van een verre reis, of wellicht is het voor het werk. Er zijn ontelbare goede redenen te verzinnen. Maar in welke taal ga je jezelf helemaal storten? Voordat je deze investering doet is het verstandig om je te verdiepen in een aantal cursussen. In dit artikel lichten we een paar talen uit.  

 

Cursus Engels 

Een van de meest gekozen cursussen is een cursus Engels. Omdat je binnen de westerse wereld enorm veel in aanraking komt met de taal, willen veel mensen ook de tijd nemen om het te begrijpen. Daarnaast is Engels over bijna de hele wereld heel erg bruikbaar, omdat enorm veel mensen de taal spreken. Met een cursus Engels kan je dus niet de mist in gaan. 

 

Cursus Spaans 

Eigenlijk is een cursus Spaans om dezelfde reden als een cursus Engels heel erg interessant. Het Spaans wordt wereldwijd door zo’n 460 miljoen mensen gesproken, waarvan het voor grofweg 400 miljoen mensen de eerste taal is. De grootste delen van Zuid-Amerika spreken bijvoorbeeld Spaans of begrijpen Spaans. Een hele bruikbare keuze dus. 

 

Cursus Chinees 

Naast het feit dat je erg veel indruk maakt op Chinezen én je eigen omgeving wanneer je de Chinese taal beheerst, zal het Chinees je wereld ook daadwerkelijk een stuk groter maken. De economische positie van China wordt steeds groter en de invloed van het land groeit. Daarnaast is het Mandarijn met 1,12 miljard sprekers de meest gesproken taal ter wereld. Hoewel een cursus Chinees niet tot de makkelijkste cursussen behoort, is het zeker een verstandige optie. 

 

Cursus Duits 

Duitsland is een van de machtigste landen van Europa. De economie is bepalend voor het continent en ook op politiek gebied is de invloed groot. Daar komt nog eens bij dat het land waar de taal het meest gesproken wordt direct grenst aan Nederland. De taal van onze oosterburen is dus op veel vlakken heel erg nuttig om te beheersen. Dus, een inschrijving voor een cursus Duits? Doen! 

 

Cursus Japans 

Wil je de focus leggen op een taal die wat exotischer is, dan is een cursus Japans zeker het overwegen waard. Japan is een indrukwekkend land vol bijzonderheden. Van vooroplopende moderne steden en vooruitstrevende technologieën tot de eeuwenoude gebruiken, tradities en de onuitputtelijke culturele rijkdom. Japans ligt misschien minder voor de hand, maar zeker als je wil reizen is een cursus van deze taal een absolute verrijking. 

 

https://www.babel.nl/cursusoverzicht/chinees/