Julie blue
Image default
Financieel

Het incassobureau Zevenaar inschakelen

De klant weigert de rekening te betalen. Je hebt geen tijd of zin om achter de factuur aan te gaan, maar wilt wel je geld. Dan kun je een incassobureau Zevenaar inschakelen. Welke addertjes liggen er onder het gras? 

Wat doet incassobureau Zevenaar?

Het incassobureau Zevenaar gaat namens jouw bedrijf achter de openstaande rekeningen aan. Het bureau zorgt er dus voor dat je het geld waar je recht op hebt, ontvangt. Daarvoor krijgen zij uiteraard provisie. Hoe werkt een incassobureau en waar moet je op letten bij het kiezen van een incassobureau? Ze doen er alles aan om de rekening betaald te krijgen. Dat begint met het sturen van aanmaningen en het bellen naar de wanbetaler. Haalt dat niets uit, dan wordt er gekeken of de factuur zich ervoor leent om een deurwaarder in te schakelen en/of een inbeslaglegging te regelen. Is het openstaande bedrag te klein, dan zullen de meeste bedrijven aangeven dat de kosten niet opwegen tegen de baten en blijf je alsnog met een oninbare rekening zitten.

Voordeel van incassobureau

Een brief van het incassobureau Zevenaar brengt bij menig wanbetaler een schrikeffect teweeg. Daardoor gaat hij alsnog snel tot betaling over. Daarnaast kan het incassobureau Zevenaar  oplossingsgericht te werk gaan. Zeker wanneer jij als ondernemer inmiddels boos bent over de onbetaalde rekening, sta je vaak niet open voor de argumenten van de wanbetaler. Terwijl die wellicht heel plausibel zijn. Het incassobureau Zevenaar kan dan bemiddelen, bijvoorbeeld door een betalingsregeling voor te stellen.  Het grote nadeel van een incassobureau inschakelen, is hetzelfde als alle andere pressiemiddels om tot betaling over te gaan; het brengt de relatie met je klant in gevaar. Bedenk dus hoeveel deze klant nog waard is voor je bedrijf en overleg eventueel met het incassobureau hoever ze mogen gaan om de druk op te voeren.