Julie blue
Image default
Financieel

Waarom het herfinancieren van uw schuld naar een lager tarief u niet altijd geld bespaart?

Ga er niet vanuit dat een lagere rente altijd lagere rentekosten betekent.

Herfinanciering van uw schuld betekent het afbetalen van bestaande lenen door daarvoor een nieuwe lening aan te gaan. Veel mensen herfinancieren omdat ze in aanmerking kunnen komen voor een nieuwe lening met een lagere rente. Het verlagen van de rente, of de kosten om te lenen, betekent in theorie dat u in de loop van de tijd minder betaalt voor uw lening.

Dat is echter niet altijd het geval. Hoewel een herfinancieringslening die uw tarief verlaagt, vaak resulteert in aanzienlijke besparingen op de lange termijn, kan herfinanciering u soms zelfs geld kosten, zelfs als u een lening krijgt tegen een veel lagere APR. Hier https://geldlenen-met-bkr.nl/ leest u hoe dat kan gebeuren.

Wanneer uw herfinancieringslening u meer geld zou kunnen kosten

Herfinanciering kan u meer geld kosten, zelfs als u een nieuwe lening tegen een lager tarief hebt, minder dan één bijzondere omstandigheid.

Als u herfinanciert, wijzigt u niet alleen de rente die u betaalt voor uw woning lening, maar kunt u ook de leningsvoorwaarden wijzigen. En een van die voorwaarden is uw aflossingstermijn.

Als u uw aflossingstermijn langer maakt dan de aflossingstermijn van uw huidige lening, moet u over een langere periode rente betalen. Aangezien u de bank betaalt voor het voorrecht om een paar jaar langer te lenen, kunt u uiteindelijk hogere totale rentebetalingen krijgen, zelfs als u uw rente aanzienlijk hebt verlaagd.

Zeg bijvoorbeeld: u nam ongeveer 15 jaar geleden een hypothecaire lening van 30 jaar voor € 300.000 tegen 4,25%. U zou een maandelijkse betaling hebben van ongeveer € 1.475 en uw resterende lening saldo zou bijna € 200.000 bedragen.

Hypotheker Financieringspercentages zijn momenteel erg laag, dus u kunt uw rentepercentage mogelijk aanzienlijk verlagen. En als u kiest voor een herfinancieringslening met een looptijd van 15 jaar, kunt u veel besparen op rente, omdat u uw tarief zou verlagen en uw terugbetalingstermijn hetzelfde zou houden. Maar als u kiest voor een lening met een vaste rente van 30 jaar en herfinanciert tot 2,95%, zou u 15 jaar optellen bij de tijd die u nodig heeft om schuldenvrij te zijn.

In dit scenario bent u zou uw maandelijkse betaling met ongeveer € 654 per maand verminderen. Maar aangezien u nog 15 jaar rente moet betalen, betaalt u ongeveer € 30.000 meer rente over de looptijd van de lening. En dan hebben we het nog niet eens over de herfinancieringskosten die u zou moeten betalen om uw nieuwe lening af te sluiten.

Hoewel het op het eerste gezicht lijkt alsof herfinanciering u geld zou besparen, zou u een lagere maandelijkse betaling voor hogere kosten op de lange termijn. Deze afweging kan voor u de moeite waard zijn, vooral als u slimme beslissingen neemt met het extra geld dat u in uw budget vrijmaakt door te herfinancieren (zoals het investeren van het geld). Maar u moet zich ervan bewust zijn dat u in dit scenario uiteindelijk geen geld bespaart door een herfinancieringslening af te sluiten.

En dit geldt niet alleen voor hypotheken. Telkens wanneer u schulden herfinanciert, moet u rekening houden met zowel de rentevoet als uw nieuwe aflossingstermijn bij het bepalen of een nieuwe lening een slimme financiële zet is. Door naar het grote geheel te kijken op https://zonder-bkr-lenen.com/ waar deze begrippen worden onderbouwd, kunt u de beste algemene financiële keuze voor uw situatie maken.

 

https://geldlenen-met-bkr.nl/minileningen/550-euro-lening/