Julie blue
Image default
Woning en Tuin

Woninginbraak preventie

Woninginbraak kan door het opvolgen van een aantal punten afgeschrikt worden. Door het opvolgen van deze punten zorg je ervoor dat je je huis minder aantrekkelijk maakt voor een potentiële inbraak. Je hoeft dan ook geen slotenmaker uit Maastricht te laten komen om alles weer te laten maken. In eerste instantie moet je je huis altijd goed afsluiten wanneer je weggaat of gaat slapen. Goed gecertificeerde sloten zijn hierin erg belangrijk. Zorg voor goed gecertificeerde sloten voor je deuren maar ook voor je ramen. Wanneer het nacht is kun je het beste zorgen voor goede verlichting rondom je huis. Inbrekers kiezen sneller huizen uit die niet goed verlicht zijn omdat ze hier minder snel opvallen. Je kunt dan kiezen voor een lamp met een sensor. Deze lamp springt aan wanneer er beweging plaats vindt voor de lamp. Dat schrikt de inbreker nog eens extra af. Wanneer je een tijdje weggaat laat dit dan altijd aan de buren weten. Zo kunnen zij wanneer ze geluiden horen de politie notificeren. Verder kun je er dan ook voor kiezen om een tijdschakelaar voor je lampen te komen. Deze springen dan op een bepaalde tijdstip aan. Smartlampen werken in dit geval ook erg goed. Vermeld verder nooit op social media dat je op vakantie gaat.

Werkwijze van de inbreker

Veel mensen sluiten de voordeur goed af terwijl in de meeste gevallen de inbreker via de achterdeur binnen komt. Van alle inbraken komt 36 procent binnen via de achterdeur, 23 procent via de ramen op de onderste verdieping en maar 21 procent via de voordeur. Een inbreker heeft vaak maar 5 minuten nodig om binnen te komen en weer buiten te zijn. Sloten worden vaak binnen 30 seconden geforceerd. Dit is er vervelend want je moet dan een slotenmaker in Maastricht laten komen om dit te laten maken.

Inbraak in Nederland

In Nederland komen veel woningbraken voor. Gemiddeld wordt tijdens een woninginbraak 2650 euro aan schade gemaakt. Dit is schade aan het huis plus meegenomen spullen. De verzekering vergoed tot 1200 euro dus dit is erg vervelend. Vaak is de emotionele schade meer. Toch zijn een woninginbraak goed te voorkomen als je de preventie tips opvolgt. Wanneer je deze punten volgt dan hoeft je geen slotenmaker in Maastricht te laten komen. Door inbraakpreventie verlaag je de kans op een woninginbraak zelfs met 90 procent. Niet alle Nederlanders letten hierop. De helft van de Nederlanders doet dit wel. Deze groep wordt ook wel de waakzame Nederlanders genoemd

https://slotenspecialistlimburg.nl/slotenmaker-maastricht/