Julie blue
Image default
Zorg

hoe gaat het zwangerschap proces

Het verloop van de zwangerschap

Als u zwanger bent

Wanneer u zwanger bent, is dat niet alleen een mooie, maar ook spannende tijd. Zeker als het de eerste keer is. Wanneer u in Amsterdam woont, is het verstandig om tijdig contact op te nemen met een verloskundige. Zij zal u, tot op het moment van de geboorte begeleiden, zodat uw zwangerschap goed zal verlopen. De aandacht die men voor u heeft en uw partner staat centraal. U wordt met liefde en de juiste zorg begeleid. Dat zal men doen tijdens uw zwangerschap, bij de geboorte en de periode erna.

 

Hulp bij een zwangerschap

Wanneer u zwanger bent en in Amsterdam woont, is het verstandig om met een verloskundige uit Amsterdam contact op te nemen. Er zal altijd eerst een intakegesprek worden gehouden. Dat is belangrijk, omdat er vragen worden gesteld over uw gezondheid en die van uw partner. Ook de gezondheidstoestand van de andere gezinsleden en familie zullen ter sprake komen. Tijdens het eerste bezoek zal uw bloeddruk worden gemeten en uw gewicht worden gecontroleerd. U zult regelmatig worden gecontroleerd om na te gaan of uw zwangerschap goed verloopt.

 

Het maken van de echo’s

Tijdens de zwangerschap worden er echo’s gemaakt. U kunt gebruik maken van de echopraktijk Amsterdam. Bij de eerste echo, rond de zeven weken, kunt u de hartslag van uw baby zien. Bij de echo rond de tiende tot twaalfde week kan worden nagegaan wanneer de bevalling zal plaatsvinden. De echo’s die daarna volgen worden gedaan om te kijken of de ontwikkeling van uw baby in orde is. Bij de echopraktijk Amsterdam zal rond de 35ste week worden gekeken of uw baby in de goede houding ligt voor de bevalling. Wanneer men het niet vertrouwd, zal u worden doorverwezen naar de specialist. Echo’s kunnen ook op eigen initiatief worden gedaan. Dat zou u kunnen doen om u meer gerust te stellen. Het zijn geen echo’s die uit noodzaak worden gemaakt, maar puur voor de eigen gemoedsrust.

 

De Koninklijke Organisatie van verloskundigen

De KNOV is de Koninklijke Organisatie. Het is een Nederlandse beroepsorganisatie. Er wordt door het KNOV gestreefd naar de beste zorg voor de persoon die in verwachting is. Ook de partner en vooral het ongeboren kind verdient veel extra zorg. De Nederlandse zorg bij de geboorte hoort tot de meest toegankelijke en beste ter wereld. De geboortezorg van de beroepsorganisatie is van een een uitstekende kwaliteit.