Julieblue

Privé een auto leasen biedt je tal van voordelen

Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord van zakelijk leasen. Maar ken je de term private lease ook al? Die term wordt namelijk steeds vaker gebruikt als er sprake is van privé een auto leasen.

Je leest het goed! Om een auto te kunnen leasen is het niet langer strikt noodzakelijk om zoiets te koppelen aan een (eigen) bedrijf. Ook wanneer je je voertuig puur en alleen voor privédoeleinden wilt gebruiken is het nu mogelijk om te kiezen voor leasen. Door juist voor die optie te gaan kun je profiteren van tal van voordelen, waarbij het stabiele maandelijkse financiële plaatje voor menigeen waarschijnlijk het aantrekkelijkst zal zijn.

Bij leasen betaal je gedurende de leaseperiode namelijk elke maand exact hetzelfde bedrag. Dat klinkt in eerste instantie misschien hetzelfde als het aflossen van een autolening, maar bij leasen omvat dat maandbedrag veel meer dan alleen de autokosten en de rente. Je betaalt namelijk ook meteen je wegenbelasting en een allrisk verzekering. En – ook niet onbelangrijk – op het moment dat je met defecten of schade aan je leaseauto te maken krijgt, zal de leasemaatschappij uiteindelijk de kosten voor het herstel daarvan betalen, zodat je nooit meer met hoge garagerekeningen wordt geconfronteerd.

 

Privé een auto leasen wordt makkelijk gemaakt

Dat privé een auto leasen helemaal geen ingewikkelde klus hoeft te zijn bewijst XLEasy je graag. Deze leasemaatschappij uit Apeldoorn is namelijk gespecialiseerd in particuliere autolease en heeft daarvoor speciale procedures ontwikkeld, die voor consumenten zo eenvoudig mogelijk worden gehouden. Zo is er geen borgsom bij private lease . Om van dat gemak te kunnen profiteren hoef je bij je aanvraag alleen maar enkele persoonlijke gegevens door te geven, zodat bepaald kan worden of je daadwerkelijk aan je maandelijkse betalingsverplichting voor de lease kunt voldoen.

Voor XLEasy maakt het verder ook niet uit of je net 18 geworden bent of dat je de pensioengerechtigde leeftijd al bent gepasseerd. Zolang je in het bezit bent van een geldig rijbewijs kun je in principe een leaserijder worden, waarbij je ook meteen profiteert van het feit dat je tijdens elke nieuw afgesloten leaseperiode de beschikking krijgt over een gloednieuwe auto.