Julie blue
Image default
Auto's en Motoren

Kia Sportage 2011 review

De Sportage is zonder enige twijfel de grote trots van het Zuid Koreaanse automerk Kia. De Kia Sportage is er al vanaf  1993. Die uitvoering was echter eerder sober dan uitbundig. De Kia Sportage 2011 bijvoorbeeld, is wel uitbundig. Niet alleen wat betreft het uiterlijk scoort de auto hoge ogen, dat geldt ook voor het interieur, waar overigens ruimte is voor vijf volwassenen.

Derde generatie

De Kia Sportage is een SUV die buitengewoon functioneel inzetbaar is. Als we specifiek kijken naar de Kia Sportage 2011, dan zien we alweer de derde generatie van de Kia Sportage. Ten opzichte van al zijn voorgangers is deze Kia voorzien van een automatische kofferbak die je met de sleutel vanaf je afstandsbediening te openen is. Ook de bestuurdersstoel is te verstellen in de Kia van de derde generatie. Wat altijd gebleven is en nog het geval is het rijcomfort dat de Kia biedt. Binnen de verschillende uitvoeringen van de Kia Sportage 2011 viel met name de zestraps automaat op, zoals de gehele X-clusive lijn er mocht zijn overigens. Deze uitvoeringen zijn uitgerust met leer, beschikken over een ingebouwde navigatie en stoelverwarming. Deze Kia beschikte over 18 inch wielen. De Kia Sportage 2011 is een buitengewoon ruime SUV, voorzien van LED-verlichting en uit te breiden met opvallende sidebars. Wat bleef was de sportieve wegligging en het perfecte stuurwerk dat je met deze auto kon leveren.

Ruim 800 monteurs

Mocht je er in slagen een gebruikte Kia Sportage 2011 te vinden en te kopen en ga je dus met een occasion de weg op, dan is het goed te weten dat de pechhulp al voor je geregeld is. Je kunt tegenwoordig namelijk een beroep doen op roadguard.nl. Dit collectief van 800 monteurs streeft er naar om een half uur na de melding ter plaatse te zijn en je van de pech af te helpen. Je betaalt vervolgens gewoon voor de diensten van de monteur.