Julie blue
Image default
Woning en Tuin

Hoe maak je je slaapkamer gezellig

Een slaapkamer wordt voor veel doeleindes gebruikt. Je gaat er slapen, maakt het er romantische en je komt er voor te relaxen. Een slaapkamer mag daarom best gezellig worden ingericht. Je spendeert immers de bijna de helft van je dag in je slaapkamer. Het is daarom veel leuker om een gezellige slaap kamer te hebben. Zo slaap je er veel beter in en kom je er graag.

Licht

Een van de belangrijkste dingen hoe je een slaapkamer al snel gezellig kan maken is door het licht dat je gebruikt. Je kunt kiezen voor een normale tl lamp maar dit draagt niet bij aan een gezellige sfeer. In plaats van een lamp aan het plafond kun je beter kiezen voor wat kleinere lampen die verspreid zijn in je kamer. Een sta lamp in een hoek, of een kerstverlichting slinger langs de muur. Dit creëert vooral in de wintermaanden wanneer het sneller donker is al snel een fijne en gezellige sfeer in je slaapkamer.

Bed

Het bed is vaak het grootste meubelstuk in je slaapkamer. Het is de eyecatcher die het eerste opvalt. Belangrijk is daarom dat het bed er mooi en gezellig uitziet. Dit kun je bereiken door bijvoorbeeld een bord tegen de muur achter het bed aan te zetten. Verder kun je gebruik maken van bijvoorbeeld steigerhout. Zo kun je bijvoorbeeld een pallet bed kopen van steigerhout. Houten meubels ogen sneller gezelliger dan wanneer je bijvoorbeeld witte meubels gebruikt. Hoewel witte meubels mooi kunnen zijn zien ze er toch sneller klinisch en minder gezellig uit.

Decoratie

Decoraties kunnen je slaapkamer echt af maken. Wanneer je kiest voor leuke kussens of een schapenvacht kleedje dan oogt je kamer meteen een stuk gezelliger. Buiten dat het er mooi uitziet is het ook nog eens lekker warm en zacht wanneer je er met je voeten over loopt. Kaarsen dragen ook altijd snel bij aan een gezellige sfeer. Wanneer je gebruikt maakt van geurkaarsen ruikt je kamer ook nog eens lekker!

https://www.palletdeal.nl/product-categorie/pallet-meubels/pallet-bed/