Julie blue
Image default
Dienstverlening

Het juridisch vertalen stelt je in staat juist te communiceren

Als je te maken hebt met een juridisch conflict is dat natuurlijk al niet zo’n pretje, maar vooral niet wanneer dit is met een partij waar je de taal niet goed van beheerst. Je kunt niet goed met elkaar communiceren en dat is heel erg onhandig. Het specialistisch juridisch vertalen van de experts die hier werkzaam zijn, helpen je bij het voeren van gesprekken of het vertalen van documenten die juridisch zijn opgesteld. Niet iedereen heeft kennis van dit vak en daarom zal er altijd een oud-advocaat of rechter op dit vakgebied worden gezet of iemand die dit vak heeft gestudeerd en hier veel kennis van heeft. Er mogen geen fouten worden gemaakt in een vertaling en zeker niet wanneer  het gaat over vertalingen die van juridische aard zijn. Deze hebben de uiterste concentratie van de vertalers nodig. 

Professionals

Het juridisch vertalen is een vak op zich en moet je niet onderschatten. Het is dan ook slim om dit uit te besten aan een professional, want wanneer je dit zelf gaat vertalen kan het zomaar zijn dat er toch stiekem fouten insluipen en dat is nou net wat je niet kunt gebruiken in een conflict op juridisch gebieden. Welke taal het ook is, het kan voor je worden vertaald door een van de vertalers in dienst. 

Een scan uitvoeren

Nadat een vertaling door de vertaler heeft plaatsgevonden en het juridisch vertalen is gelukt, zal deze alsnog door de controle gaan bij een van de andere vertalers die ook gespecialiseerd is op dit vakgebied. Daarnaast maakt men daar ook nog gebruik van een systeem waar eventueel fouten uit de teksten kunnen worden gehaald. Zo weet je voor 100% zeker dat alles wat jij op papier hebt gezet, precies is vertaald in de taal naar wens. Geen onduidelijkheden meer, maar een exacte vertaling voor jou op maat.